Кристиано Роналдо вече има един гол на Мондиал 2022, но

...
Кристиано Роналдо вече има един гол на Мондиал 2022, но
Коментари Харесай

Кристиано Роналдо попадна в тима на разочарованията в Катар

Кристиано Роналдо към този момент има един гол на Мондиал 2022, само че това не попречи той да попадне в тима на разочарованията след груповата фаза, съгласно версията на уеб страницата за футболни данни Sofascore.

За подредбата е взета поради статистиката на всички футболисти, които са играли в най-малко 60% от времето в трите мача на тимовете си в групите.

Рейтингът на Роналдо съгласно Sofascore е 6.37. Неговият гол (от дузпа против Гана) дава мотив да се пресметна, че той досега вкарва един път на 235 минути и в действителност бележи по 0.3 попадения на мач. Освен това насочва три удара приблизително на мач, като точните са 0.7. Също по този начин досега не е основал самичък нито едно голово състояние, само че пък е пропуснал три чисти обстановки. Процентът на точните му пасове също не е доста висок за претенциите му - 76%.

37-годишният португалец също по този начин не е пресякъл нито един пас на противника, на собствен ред не е дал нито един дълъг пас, не е дриблирал нито един път сполучливо, не е спечелил единоборство за топката...

За сметка на това е позволил една съдбовна неточност, довела до гол - при загубата с 1:2 от Южна Корея. Освен това неприятно усещане оставиха претенциите му точно той да бъде приет за създател на първия гол при 2:0 над Уругвай.

Прави усещане и съставът на тази единадесеторка на разочарованията. В нея в действителност португалецът е единствената огромна звезда. Сред останалите 10 са четирима футболисти на Катар, по двама на Коста Рика и Канада и по един на Саудитска Арабия и Австралия.

Разбира се, Роналдо ще има опция още във вторник в 1/8-финала против Швейцария да опита да заличи слабото си показване досега на шампионата в Катар. Но е реалност, че слабият му сезон до момента във към този момент някогашния му клуб " Манчестър Юнайтед " рефлектира и върху играта му за Португалия.

 

СЪСТАВЪТ НА РАЗОЧАРОВАНИЯТА НА SOFASCORE (4-4-2)

Вратар: Мешаал Аиса Баршам (Катар);

Защитници: Хоман Ахмед (Катар), Франсиско Калво и Оскар Дуарте (Коста Рика), Алистър Джонстън (Канада);

Халфове: Таджон Бюканън (Канада), Абдулелах ал Малки (Саудитска Арабия), Карим Будиаф (Катар), Матю Леки (Австралия);

Нападатели: Кристиано Роналдо (Португалия), Алмоез Али (Катар).

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР