Кристиано Роналдо ще запомни по най-добрия начин рекордния си двубой

...
Кристиано Роналдо ще запомни по най-добрия начин рекордния си двубой
Коментари Харесай

Роналдо ознаменува рекордния си мач в ШЛ с победен гол

Кристиано Роналдо ще запомни по най-хубавия метод рекордния си дуел в Шампионската лига. Нападателят на " Манчестър Юн " довечера изигра своя мач №178 в шампионата, като по този начин усъвършенства достижението на вратаря Икер Касияс. Това се случи в семейството против " Виляреал " в група F.

Нещо повече - 36-годишният португалец освен записа връх, само че и донесе успеха на " Юнайтед " с 2:1 с гол в даденото от рефера продължение. Това бе и попадение №136 в шампионата за Роналдо, който е и най-хубавият голмайстор в историята на ШЛ.

С късната си решителна демонстрация Роналдо също по този начин смъкна напрежението от мениджъра на " алените дяволи " Оле Гунар Солскяер. Иначе мачът не се развиваше добре за домакините. Пако Алкасер откри за " Виляреал " в 53-ата мин. Седем минути по-късно бразилецът Алекс Телес изравни и мачът вървеше към 1:1 преди Роналдо да хвърли в еуфория почитателите на " Олд Трафорд ". Силен мач изнесе вратарят на " Манчестър Юн " Давид де Хея, който избави няколко рискови удара до почивката.

Нова тежка загуба пък претърпя " Барселона " и с това задълбочи рецесията (а и усили несигурността около бъдещето на треньора Роналд Куман). Каталунците записаха втори следващ погром с 0:3 в гр. Е, този път в гостуването против " Бенфика ". Преди това " Барса " загуби от " Байерн "  със същия резултат на " Камп Ноу ". В Лисабон домакините имаха късмет да открият още в 3-ата мин. посредством Дарвин Нунес. Уругваецът по-късно оформи и крайния резултат в 79-ата мин. от дузпа, отсъдена за игра с ръка на Сержиньо Дест. Между двата гола вкара и Рафа Силва в 69-ата мин. Един от огромните виновници за " Барселона " довечера бе Люк де Йонг, който направи невероятни пропуски. Той подходи изключително първолашки в 10-ата мин., когато не съумя да вкара на празна врата, откакто ударът му бе избит пред голлинията от Лукас Верисимо.

 

ШАМПИОНСКА ЛИГА 2021/2022, II КРЪГ

Група Е
" Байерн " - " Динамо " (Киев) 5:0 (Левандовски 12-д, 27, Гнабри 68, Сане 74, Чупо-Мотинг 87)
" Бенфика " - " Барселона " 3:0 (Д. Нунес 3, 79-д, Р. Силва 69)

Група F
" Манчестър Юн " - " Виляреал " 2:1 (Телес 60, Роналдо 90; Алкасер 53)
" Аталанта " - " Йънг Бойс " 1:0 (Песина 68)

Група G
" Ред Бул Залцбург " - " Лил " 2:1 (Адейеми 35-д, 53-д; Йълмаз 62)
" Волфсбург " - " Севиля " 1:1 (Щефен 48; Ракитич 87-д)

Група H
" Ювентус " - " Челси " 1:0 (Киеза 46)
" Зенит " - " Малмьо " 4:0 (Клаудиньо 9, Кузяев 49, Сутормин 80, Вендел 90)
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР