Кристиано Роналдо продължава да пиша история! Късно снощи португалската суперзвезда

...
Кристиано Роналдо продължава да пиша история! Късно снощи португалската суперзвезда
Коментари Харесай

Кристиано задмина Герд Мюлер, вече е в топ 5

Кристиано Роналдо продължава да пиша история! Късно нощес португалската суперзвезда се разписа при триумфа с 3:1 на " Ювентус " против " Рома " за Купата на Италия и към този момент има впечатляващите 737 попадения в 1029 мача в кариерата си, с което се приближи на 9 от унгарското великолепие Ференц Пушкаш.

Роналдо е пети, откакто през уикенда бе прецизен на два пъти против " Парма " в Серия " А ", задминавайки легендата на немския футбол Герд Мюлер.

Следващата цел пред Кристиано е изпреварването на Пеле, които има 767 гола в 831. Сънародникът на Краля на футбола Ромарио е втори със 772 попадения в 994 дуела. На върха е Йозеф Бицан с 805, макар че липсват част от данните за представянето му през 1952 година Последният може би е чужд за футболните почитатели. Интересното е, че играе за три национални тима - Австрия, Чехословакия и Бохемия и Моравия.

68 попадения разделят Роналдо от Бицан. Въпреки напредналата си футболна възраст водачът на " Ювентус " е безапелационен, че ще играе още дълги години и погледът му е ориентиран към покоряването на нови върхове.

Highest goalscorers of all-time in men's football:

Josef Bican (805)
Romario (772)
Pelé (767)
Ferenc Puskás (746)
CRISTIANO RONALDO (737) pic.twitter.com/gchpAKY7Gc
— Soccer AM (@SoccerAM) 23 януари 2020 г.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР