Кристиано Роналдо постави пореден рекорд във футбола, но не можа

...
Кристиано Роналдо постави пореден рекорд във футбола, но не можа
Коментари Харесай

Пореден рекорд на Роналдо не спаси "Манчестър Юн"

Кристиано Роналдо сложи следващ връх във футбола, само че не можа да избави от проваляне " Манчестър Юнайтед " в днешното дерби на британската Премиер лига против " Арсенал ".

Лондонският отбор реализира доста значим триумф с 3:1 като хазаин и се откъсна напред в борбата за четвъртото място, даващо право на присъединяване в Шампионската лига. Тимът, воден от треньора Микел Артета, към този момент има 60 т., следван от " Тотнъм " (57), който по-късно довечера гостува на " Брентфорд ". А " Манчестър Юн " е към този момент на 6-о място с 54 т.



Успехът на " артилеристите " бе подпечатан с голове на Нуно Тавареш, Букайо Сака и Гранит Джака, а за " алените дяволи " се разписа Кристиано Роналдо (за 2:1), а Бруно Фернандеш пропусна дузпа, с която можеше да изравни в 57-ата мин. 

Така Роналдо първият футболист, вкарал 100 или повече гола в британската Премиер лига и испанската Ла Лига. Първите 88 от своите 100 попадения в Англия португалецът вкара при първия си престой в " Манчестър Юн ". Днес той стана 33-ият състезател, достигнал до №100 във Премиер лигата.

В Испания той има 311 гола с екипа на " Реал " (Мадрид).  Освен това е вкарал по над 100 пъти и в Шампионската лига (140) и за Португалия (115).
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР