Кристиано Роналдо и съотборниците му от националния отбор на Португалия

...
Кристиано Роналдо и съотборниците му от националния отбор на Португалия
Коментари Харесай

Огромен жест на Роналдо и компания към аматьорския футбол в Португалия

Кристиано Роналдо и съотборниците му от националния тим на Португалия подариха половината от бонуса си за класиране на Европейското състезание за подкрепяне на аматьорския футбол в страната, която бе разтърсена от пандемията от COVID-19.

Местната футболна федерация разгласи в понеделник, че средствата ще постъпят във фонд, който може да доближи 4.7 млн. евро за подпомагането на аматьорския футбол по време на рецесията. Миналата седмица федерацията реши да приключи публично прекратената аматьорска лига с неотложен резултат, обявявайки сезона за анулиран без първенци, промоция и изпадане. Все още се чака решение по отношение на подновяването на професионалния футбол, само че президентът на Португалската лига показа в края на март, че е решен акцията да бъде приключена.

„ От фундаментално значение е да приключим шампионатите, тъй като това ще разреши да се завърнем по-лесно към естествен темп по-късно и ще може да се подготвим за идващия сезон, знаейки кои са се класирали за интернационалните шампионати, кои са първенци и кои изпадащи “, сподели Педро Проенса.

Португалия шокира домакина Франция, с цел да грабне европейската купа през 2016, само че Роналдо и съотборниците му ще би трябвало да почакат още година, с цел да пазят трофея си, откакто Евро 2020 бе отсрочено с година заради пандемията от ковид. Тимът попадна в “Групата на смъртта” дружно с тимовете на Германия, Франция и още един тим, излязъл от баражите.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР