Кристиано Роналдо и агентът му Жорже Мендеш обединиха сили, за

...
Кристиано Роналдо и агентът му Жорже Мендеш обединиха сили, за
Коментари Харесай

Роналдо дари медицинско оборудване на португалските болници

Кристиано Роналдо и сътрудникът му Жорже Мендеш сплотиха сили, с цел да дарят животоспасяващо съоръжение на португалските лечебни заведения, борещи се да излекуват инфектирани с пациенти.
Двамата ще дарят съоръжение за две отделения в лисабонската болница “Санта Мария ”, като ще обезпечат в отделенията по 10 кревати във всяко, вентилатори, апарати за следене на сърдечния темп, помпи за вливане и спринцовки, оповестиха от болничното заведение в свое изказване. В Порто, вторият по величина град в страната, португалската двойка ще обезпечи едно поделение в болница “Санто Антонио ” с 15 кревати за интензивно лекуване, вентилатори, монитори и друго съоръжение. Трите отделения ще бъдат кръстени на Роналдо и Мендеш. “Бихме желали да благодарим на Роналдо и Мендеш за самодейността, която е толкоз потребна в същото време, в което страната се нуждае от всяка една помощ ”, показа Пауло Барбоза, президентът на административния съвет на болничното заведение, заяви БГНЕС.
Въпреки че в Португалия има регистрирани “само ” 2362 случая и 29 жертви, надалеч по-малко в сравнение с в Италия и Испания, здравната система на страната към този момент е под огромно напрежение.
По време на изявление за телевизия TVI в понеделник, министър председателят Антонио Коща съобщи, че обществените лечебни заведения на страната имат 1142 вентилатора, а частните са с спомагателни 250. За да се оправи с рецесията, държавното управление закупи 500 вентилатора и 4 млн. маски от Китай. “Здравната система в никакъв случай няма да изпусне от надзор обстановката ”, сподели той.
Въпреки това, медицински лица към този момент показаха опасенията си, подбудени от неналичието на задоволително защитно съоръжение. Лекарската асоциация предизвести в понеделник, че в лечебните заведения има дефицит на маски, ръкавици и защитни очила. Асоциацията на медицинските сестри показа същите опасения, добавяйки, че някои от сестрите употребяват очила за плуване. От инфектираните досега, 165 души са здравни лица, оповестява здравният секретар Антонио Салеш.
Португалия разгласи изключително състояние в сряда и ограничи контактите на локалното население.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР