Кристиано Роналдо е сигурен, че ще спечели Шампионската лига с

...
Кристиано Роналдо е сигурен, че ще спечели Шампионската лига с
Коментари Харесай

Роналдо: "Ювентус" ще спечели Шампионската лига до 2 години

Кристиано Роналдо е сигурен, че ще завоюва Шампионската лига с " Ювентус " до 2 години. Португалецът има 5 трофеи в шампионата - 4 с " Реал " (Мадрид) и 1 с " Манчестър Юнайтед ".

В понеделник той се върна в Мадрид, където прекара 9 години с  " Реал ", с цел да получи премията " Легенда " на спортния всекидневник " Марка ", която му бе връчена за достиженията във футбола, най-много с екипа на кралския клуб. Отличието се връчва от 1997 година, а носители през годините са били имена като Майкъл Джордан, Мохамед Али, Лионел Меси и други

Попитан дали това ще е сезонът на " Ювентус " в Шампионската лига, Кристиано отговори: " Винаги е годината на " Ювентус ", на " Реал ", на " Барселона ", само че единствено един тим може да завоюва Шампионската лига. Вижте " Барселона ", да вземем за пример - похарчиха толкоз доста пари в последните 5 години, само че не завоюваха шампионата. Не става по този начин. " Юве " се укрепи в действителност добре и е тим, който се бори да печели, само че има доста фактори. " Ювентус " ще завоюва Шампионската лига, в случай че не тази година, да се надяваме през идната. Имаме всичко нужно. Фаворитите са същите, които са постоянно - " Реал ", " Барселона ", " Атлетико ", " Юве ", " Байерн ", " Ливърпул "... Може да пропущам някого, само че чакам да са същите. " Барселона " и " Реал ", както и " Манчестър Сити " евентуално са любимците, само че това няма чак такова значение във футбола. "

Той изясни, че е минал в " Ювентус ", тъй като е имал потребност от ново предизвикателство: " Смених тима през предишното лято, тъй като имах потребност от нова мотивация след всичко, което завоювах с " Реал ". Имах потребност от смяна в метода си на изложение като футболист, тъй като мисля, че имам още доста какво да предложа. Още съм доста стимулиран и ми харесва това, което върша. Разбира се, най-вече ми харесва да спечелвам титли, а през този сезон взех три: купата и Суперкупата на Италия, както и трофея в Лигата на нациите с Португалия. Обичам премиите, без значение какви са. Ако свърши мястото, където ги групирам, ще намерим още. "

34-годишният Роналдо не се е отказал и от желанието си да играе, до момента в който навърши 40 година " Зависи единствено от това по какъв начин ще се усещам и каква ще е мотивацията, тъй като физически няма да е проблем. Психическата страна е по-важната, тъй като тя прави разликата. Надявам се нищо да не се случи, до момента в който навърша 40, само че в случай че стане, стане. Животът е подобен, всяко нещо има начало и край. Кристиано няма да играе постоянно, само че аз към момента се усещам мощен и желая да продължа да спечелвам. "

Кристиано призна, че Мадрид му липсва: " Прекарах 9 години тук, Мадрид е огромна част от моята история. Не приказвам единствено за футбол, а за живота като цяло. Децата ми, Кристианито, бяха родени тук, срещнах момичето си тук. Има толкоз доста истории, които не могат да бъдат изтрити. Заради това към момента имам къща тук и си пристигам от време на време. Това е град, който обичам и не изключвам да пребивавам още веднъж тук някой ден. Сега обаче съм фокусиран върху Италия и " Ювентус ", където всички ние сме доста щастливи. "

На церемонията на " Марка " участва и президентът на " Реал " Флорентино Перес, който сподели, че е в положителни връзки с Роналдо. Фенове на " Реал " пък го приканиха да върне звездата в отбора. " Мога ли да не дойда? Как да пропусна такова събитие! Фен съм на Кристиано Роналдо. Той ще ни липсва до края на живота ", коментира Перес.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР