Кристиано Роналдо е най-добре платеният спортист за последната година. Португалецът

...
Кристиано Роналдо е най-добре платеният спортист за последната година. Португалецът
Коментари Харесай

Кристиано Роналдо е най-добре платеният спортист за годината

Кристиано Роналдо е най-добре платеният състезател за последната година. Португалецът оглави класацията на " Форбс " за първи път от 2017 година и за общо трети път. Той се изкачи преди всичко след си в " Ал Насър ", където заплатата му беше удвоена и 75 млн. $ годишно.

Според " Форбс " Роналдо е спечелил 136 млн. $ в интервала от 2 май 2022 до 2 май 2023. От тях 46 млн. са от заплати и бонуси на терена, а 90 млн. от спонсорски контракти. Сумата е най-високата, извоювана от футболист. Единствените трима спортисти в историята, завършвали годината с повече доходи от Роналдо, са Роджър Федерер, Тайгър Уудс и Конър Макгрегър.

 Кристиано Роналдо се насочва към Саудитска Арабия с най-големия контракт в историята Кристиано Роналдо се насочва към Саудитска Арабия с най-големия контракт в историята

е на второ място в класацията със 130 млн., като при него приходите от изяви на терена и от спонсорски контракти са поравно - по 65 млн. Трети е различен нападател на ПСЖ - Килиан Мбапе. Французинът е най-младият състезател в класацията - на 24 години, а за годината е спечелил 120 млн.

В челната петица са още баскетболистът Леброн Джеймс със 119.5 млн. и боксьорът Канело Алварес със 110 млн. Десетката допълват голфърите Дъстин Джонсън (107 млн.) и Фил Микелсън (106 млн.), както и баскетболистите Стеф Къри (100.4 млн.) и Кевин Дюрант (89.1 млн.). На девето място в класацията е Роджър Федерер (95.1 млн.), който е единственият отдръпнал се състезател в десетката.

Класацията включва пари от заплати и
бонуси в последните 12 месеца, както спонсорски контракти и доходи от бизнес инициативи отвън терена.

Първите 10 са спечелили общо 1.11 милиарда $ преди налози и такси за сътрудници, което е с 12% повече спрямо предходната година и с 5% повече от досегашния връх - 1.06 милиарда $ през 2018.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР