Кристиано Роналдо е един от най-богатите спортисти в историята. На

...
Кристиано Роналдо е един от най-богатите спортисти в историята. На
Коментари Харесай

Империята на Роналдо

Кристиано Роналдо е един от най-богатите спортисти в историята. На 33 години положението му се пресмята на към 400 млн. евро. Според проучване на американското списание „ Форбс “ годишно Кристиано печели по 94 милиона. Около 53 от тях идват единствено от заплати и награди (от времето в „ Реал “), а останалите са от спонсорските контракти.
Днес Роналдо е притиснат до стената. По света излизат дами, които се оплакват, че са изнасилени от настоящия джентълмен на „ Златната топка “. Логично нападателят отхвърля. Но занапред прокуратурата в Лас Вегас ще преглежда най-сериозното обвинявания от някогашната хостеса и днешна учителка Катрин Магойра. И въпреки всичко – Кристиано е преди всичко футболист. И завоюва парите си с помощта на фантастичните умения с топката.
Когато бе на 18, Роналдо подписа с „ Манчестър Юнайтед “, най-богатия британски клуб. Под зоркото око на сър Алекс Фъргюсън португалецът взривяваше „ Олд Трафорд “ и мина през 2009-а за 94 милиона евро в „ Реал “. Досега е фиксирал близо 700 гола в кариерата си, а краката му са застраховани за 125 милиона.
Спонсори заплащат големи суми за всяко известие, което Роналдо разгласява в профилите си в обществените мрежи. Те са четени от към 230 милиона почитатели. Само през 2018-а всеки пост в обществените мрежи носи на Кристиано по 350 000 евро от колоси като „ Найк “. Неговата спонсорска сбирка стартира с марки за часовници и стига до кабелни оператори. Подкрепя го даже египетска компания за стомана.
Единствено Роналдо и баскетболния господ Майкъл Джордън имат доживотни контракти с „ Найк “. Еър Майк получава всяка година пари, откакто се отхвърли през 2003-а. Това ще се случи и с Роналдо, в случай че не бъде наказан за обезчестяване.
Кристиано влага парите си в личен бизнес. Притежава сбирка за мъжко долни дрехи, за първокласни обувки, за козметика, за мобилни приложения, за заведения за хранене, за хотели… Всичко е под марката CR7. “Винаги съм мечтал да имам собствен хотел “, доверява Роналдо, когато влага 40 млн. евро в 4 бутикови хотела на португалската верига „ Пестана груп “. Вече са подготвени и тези на остров Мадейра, Лисабон и Мадрид, а идващите са планувани в Париж и Ню Йорк.
Лайфстайлът на Кристиано е нещо нечувано даже за много богати хора. Нападателят има вила в Мадрид за 6,2 милиона евро. И още по-внушителен апартамент в „ Тръмп Тауър “, на стойност 16,2 милиона евро.
Автопаркът му също е впечатляващ. Отдавна колите с марка „ Ферари “ и „ Ламборгини “ не са най-ценните в сбирката. Сега Роналдо кара „ Бугати Вейрон “, чиято стойност е 2,6 милиона евро. Върху бегачката естествено стои логото CR7. Част от империята на Роналдо е и частен аероплан за 19 милиона евро със същата марка от двете му страни. Машината Gulfstream G200 е за 10 пасажери. В нея може свободно да се употребява интернет, телефон и факс.
Как би могла да се подкопае тази империя? Една или няколко засегнати дами към този момент пробват да дадат отговор.
Мама Долорес излезе на барикадата

Най-дивата тигрица е майката, твърди една китайска сентенция. Така Мария Долорес дош Сантуш Авейро излезе на барикадата да брани сина си.
Майката на Кристиано Роналдо се впусна в отбрана посредством обществените мрежи. Дамата и сестра му Катя разгласява фотография на кавалера на „ Златната топка “, облечен като Супермен.
„ Искам да видя какъв брой хора ще имат куража да сложат тази фотография за една седмица върху своя профил в името на Португалия, на Кристиано, на нас, на единството сред хората, на справедливостта “, написа мама Долорес.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР