Кристиан Вигенин настоя правителството да разграничи страната ни от всеобщата

...
Кристиан Вигенин настоя правителството да разграничи страната ни от всеобщата
Коментари Харесай

Вигенин: Трябва ясно да заявим, че България няма да се ангажира с военни действия

Кристиан Вигенин настоя държавното управление да разграничи страната ни от всеобщата военна блъсканица в света сега, стана ясно на изключителното съвещание на Парламента през днешния ден: 

" Важно е да се резервира единството на нацията по въпросите на защитата и мира, основно е за България да резервира умерена позиция в тази истерична среда, която се основава. От една страна да бъдат изпълнени отговорностите ни към НАТО, само че да заявим, че България няма да се ангажира с военни дейности. За нас е значима деескалацията на напрежението. България не е подготвена да приема ролята на обект, а на индивид в интернационалните връзки. Въпросът е какви ограничения се обмислят за деескалация на напрежението. "

Дебатите в Народно събрание през днешния ден са за чуване на министър - ръководителя, министъра на защитата, министъра на външните работи и ръководителите на ДАНС, ДАР и Военното разузнаване по отношение на спора Русия - Украйна, напрежението НАТО - Руска Федерация и ролята на България в процеса на взимане на решения в НАТО по тематиките, както и по разполагане на съюзнически въоръжени сили на територията на Република България. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР