Кристиан Вигенин бе избран за зам.- председател на Народното събрание

...
Кристиан Вигенин бе избран за зам.- председател на Народното събрание
Коментари Харесай

Кристиан Вигенин бе избран за зам.-председател на Народното събрание

Кристиан Вигенин бе определен за зам.- ръководител на Народното събрание на Република България. „ Предизвикателство е да бъдеш зам.- ръководител на институцията с най-ниско утвърждение. Приех с признателност номинацията на сътрудниците от парламентарната група, тъй като имам вяра, че Народното събрание е храм на демокрацията и ще не отстъпвам това схващане. То е призвано да слага преди всичко ползите на жителите и с работата си ще се старая да покажа, че това е допустимо. Искам в управлението на Народното събрание да работим в единодушие, само че съм подготвен да се опълчвам изрично на всичко, което опонира на моите и на Българска социалистическа партия базисни правила - мир, народна власт, независимост, правдивост, взаимност ", сподели той. Вигенин е магистър по интернационалните връзки и по макроикономика в УНСС, има редица специализации в чужбина. Бил е външен министър (2013-2014), един от първите български евродепутати (2007-2013), зам.-председател на Групата на социалистите в Екологичен потенциал, депутат в 40, 43 и 44 Народно събрание. Вицепрезидент е на Парламентарната асамблея на ОССЕ. До момента заемаше поста ръководител на Комисията по европейските въпроси и надзор на европейските фондове.
Зам.-председателят на ПГ на Българска социалистическа партия за България Драгомир Стойнев бе определен за ръководител на Комисията по европейските въпроси и надзор на европейските фондове. „ Поемам комисията с отговорност. Европейските въпроси и общественият запас на Европейски Съюз за мен са обект първо на държавническо отношение. Очаквам същото и от сътрудниците, чакам да не прехвърляме партийни и политически ползи в работата на Kомисията. Задача пред мен e и да продължа да не отстъпвам ефикасната контролна функционалност на Народното събрание в политиката и дейностите на изпълнителната власт във връзка с европейските въпроси ", съобщи той. Драгомир Стойнев е магистър по стопанска система от Университета Париж 1 Пантеон - Сорбона, Франция. Той има специализации по „ Модернизация на държавната администрация " от Федералната академия по обществена администрация, Германия, по „ Разработване и оценка на публични политики " във Висшето учебно заведение по обществена администрация, Франция и по „ Глобално икономическо съдействие и възобновяване " към Департамента за държавния бюджет за обучение и културни действия, Съединени американски щати. Стойнев в министър на стопанската система и енергетиката през 2013 - 2014 година, ръководител на Комисията по обществена политика в 41 Народно събрание.
Георги Гьоков бе определен за ръководител на Комисия по взаимоотношението с неправителствените организации и жалбите на жителите. „ Приемам да управлявам тази комисия. В същото време изпитвам и известно терзание поради голямата отговорност, която стои зад този пост. Предстои още доста работа за превъзмогване на недоверието в институциите. Успешната работата на Комисията е належащо изискване за развиване на гражданското общество. Предизвикателство е ръководенето на тази Комисия, само че от опита, който имам в обществената сфера и това, че през целия ми трудов път съм се занимавал с проблемите на хората и тяхното решение, ме накара да приема това предизвикателство и да считам, че ще се оправя с него ", сподели той.
Гьоков е магистър по машиностроене от Технически университет - Габрово. От 1994 работи в обществената сфера, през 2004 година заема поста шеф на Дирекция „ Бюро по труда " - Стара Загора. Той е общински консултант в Стара Загора три мандата и по-късно народен представител в 42-то, 43-то и 44-то Народно заседание. Зам.-председател на Комисията по труда и обществената политика през целия интервал.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР