Кристиан Таков живя дълго с болестта и отказа да се

...
Кристиан Таков живя дълго с болестта и отказа да се
Коментари Харесай

 Христо Иванов: Кристиан Таков живя дълго с болестта, но отказа да се пречупи

Кристиан Таков живя дълго с заболяването и отхвърли да се пречупи. Въпреки, че му бяха споделили, че има три месеца беше съумял да победи рака, а когато заболяването се върна, той отхвърли да се пречупи и пази. Знаеше, че въпросът не е какъв брой време имаш, а по какъв начин го уплътняваш. Това показа Христо Иванов за починалия доцент Кристиан Таков.

Преди три седмици юристът е бил подготвен даже да се кандидатира за Висш съдебен съвет. „ Ако беше отишъл на чуване в правна комисия какви неща щяхме да чуем, какъв честен подтик щеше да бъде за тази прогнила система”, уточни Иванов.

„ Таков беше знак на върховенството на правото. Той обичаше да прави разликата сред върховенството на правото и закона. Казваше, че би трябвало да браним върховенството на правото от закона. Активен жител, с позиция, който в действителност беше за образец за доста от нас”, съобщи някогашният държавен глава Росен Плевнелиев.

Иванов показа,ч е познава Таков като другар и преподавател. Като легенда в университета, оставил доста красиви текстове и посочил, че не трябва да се мълчи пред лицето на злото.

Плевнелиев добави, че когато Таков е почнал да работи като член на правния му съвет го е предизвестил за заболяването и той е бил наясно. „ По никакъв метод това не промени и отношението му към работата, даже го мотивираше. Факторът време имаше друго измерение, той съзнаваше, че оставя следи.”

Оценката за него идва от младите, тези, които той възпламени и им уточни посоката като един актуален будител, добави той.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР