Кристиан Щрайх удължи договора си като наставник на Фрайбург, съобщиха

...
Кристиан Щрайх удължи договора си като наставник на Фрайбург, съобщиха
Коментари Харесай

Треньорът на Фрайбург остава в клуба за още един сезон

Кристиан Щрайх удължи контракта си като ментор на Фрайбург, оповестиха от пресслужбата на клуба от Бундеслигата. Очаква се новата му договорка да завърши през 2024.

„ Страхотно е, че към момента ни харесва да идваме в офиса и да държим отворена и почтена връзка. Групата тук е специфична и е наслаждение за мен да продължа да работя в този клуб дружно с моя треньорски щаб “, разяснява 57-годишният треньор. След като игра по време на спортната си кариера във Фрайбург, Щрай започва треньорския си път като ментор на юноши през 1995, преди да стане старши треньор през декември 2011, което го прави и най-дългослужилият ментор в Бундеслигата.

В момента той води най-успешния интервал в историята на клуба. Щрайх изведе Фрайбург до финала за Купата на Германия за първи път през предишния сезон, където отборът отстъпи на Република България Лайпциг след дузпи. През актуалната акция отборът прекара по-голямата част от сезона в топ 4 и може да се класира за групите на Шампионска лига за първи път в историята си. Фрайбург е и в осминафиналите на Лига Европа, където играе с Ювентус, само че загуби първия конфликт на италианска земя с 0:1 преди реванша в четвъртък.

Щрайх, който кара колело на път за тренировки и мачове, отхвърли предложения от по-големи клубове, с цел да остане във Фрайбург, като се трансформира в една от огромните треньорски фигури в Германия.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР