Кристиан Севинг, главеният изпълнителен директор на банката, обмисля стратегията ѝ

...
Кристиан Севинг, главеният изпълнителен директор на банката, обмисля стратегията ѝ
Коментари Харесай

Deutsche Bank обмисля да изтегли от Лондон голяма част от активите си

Кристиан Севинг, главеният изпълнителен шеф на банката, обмисля тактиката ѝ след Brexit.

© Kai Pfaffenbach Още по тематиката
Deutsche bank обмисля да промени структурата си

Компанията може да раздели главния си бизнес в холдингова компания по американски модел
16 сеп 2018
Deutsche Bank ще бъде извадена от показателя Euro Stoxx 50

Компанията претърпява компликации, а друга немска банка най-вероятно ще излезе от DAX
4 сеп 2018
Франкфурт чака договорка Deutsche-Commerzbank

Сливането сред двете банки е въпрос на време съгласно немски банкери
28 авг 2018 Ръководството на Deutsche Bank обмисля да изтегли огромна част от активите на банката от Лондон към централата ѝ във Франкфурт поради Brexit. По този метод тя ще отговори на условията на европейските регулатори, споделя източник на Reuters, осведомен със обстановката.

Планът след Brexit

Банкерите са обезпокоени, че в случай че Европейски Съюз не даде на Англия необятен достъп до пазара, Лондон ще наложи противоположни ограничавания за банките от Европейски Съюз или даже ще ускори ограниченията си върху всички задгранични играчи в бранша. Заради това Deutsche обмисля да трансформира английския си клон в дъщерно сдружение след Brexit, макар че 43% от приходите от интернационалните и финансови услуги във Англия идват от Европейски Съюз.

От немската банка пресметнаха през август, че дефицитът по настоящата сметка на Обединеното кралство ще бъде с 40% по-висок, в случай че страната не поддържа положителни взаимоотношения със съюза. Deutsche Bank възнамерява и да понижи размера на интервенциите си там, споделя още източникът.

Миналата седмица Financial Times цитира чиновници, близки до шефовете на банката, които настояват, че евентуално ще бъдат изтеглени към 600 милиарда евро капитал от Лондон към Франкфурт. Все още обаче не е взето финално решение за размера на активите. Deutsche Bank и Европейската централна банка отхвърлиха да разясняват.

Financial Times написа още, че една от опциите пред банката е да понижи размера на салдото си във Англия, с цел да бъде по-малък от този на американската ѝ холдингова компания, която разполага с активи на стойност към 145 милиарда $.

Трудна задача

Прехвърлянето на активи в подобен размер ще отнеме сред три и пет години, евентуално и повече. Също по този начин основаването на сдружение в Обединеното кралство би коствало на банката стотици милиони евро, споделя се още в публикацията на Financial Times.

В неделя от Deutsche Bank оповестиха, че обмислят да се направи по-голямо разделяне сред комерсиалните и капиталовите интервенции, което да улесни бъдещи сливания и придобивания. Това е и част от тактиката за възвръщане на позиции на банката след проблемите поради огромните санкции в Съединени американски щати.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР