Кристиан Николов, убил в катастрофа журналиста Милен Цветков, остава в

...
Кристиан Николов, убил в катастрофа журналиста Милен Цветков, остава в
Коментари Харесай

Погубилият Милен Цветков богат наркоман-джигит остава в съда


Кристиан Николов , умъртвил в злополука журналиста Милен Цветков, остава в ареста, реши Софийският апелативен съд (САС), съобщи БГНЕС.

Навръх Великден тази година джипът, ръководен от Кристиан Николов , с висока скорост – 99 км в час в градски условия, връхлетя върху автомобила на Милен Цветков, до момента в който журналистът чака в колата си на червен светофар. Освен шофирайки с превишена скорост, 22-годишният мъж бил зад кормилото под въздействието на няколко упойващи субстанции.

Преди седмица Софийски градски съд остави в ареста Кристиан, като не почете молбата мярката му да бъде променена в по-лека. Определението на Софийски градски съд можеше да се апелира пред апелативните магистрати. Какво ще решат те за мярката на 22-годишния Николов, който е в ареста от април, ще стане ясно на 10 ноември.

Обвинение по отношение на злополуката има и майката на Николов, защото му е дала колата, с която е породена злополуката. Под отговорност бяха привлечени и пасажерите от джипа на Николов – Симона Цветкова и Георги Иванов, наследник на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов.

Припомняме, че при започване на октомври беше оповестено, че Софийска градска прокуратура е завършила дейностите по следствието по водено досъдебно произвеждане за осъществено закононарушение по превоза – съзнателно провокирано тежко пътнотранспортно произшествие, лишило живота на участник в придвижването. В резултат на извършеното следствие е открито, че към 18 ч. на 19.04.2020 година при ръководство на лек автомобил, марка „ Ауди “, модел Q7, Николов нарушил разпоредбите за придвижване по пътищата, в резултат на което провокирал пътнотранспортно произшествие и съзнателно предизвикал гибелта на различен участник в придвижването – лидера на спрелия на пътното платно лек автомобил марка „ Субару “ Милен Цветков. От прокуратурата показаха, че Николов управлявал МПС след приложимост на три разнообразни типа наркотични субстанции (амфетамин, тетрахидроканабинол, кокаин), със скорост доста надвишаваща позволената за съответния пътен сектор – към 99 км/ч. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР