Кристиан Николов - подсъдим за катастрофата, при която загина журналистът

...
Кристиан Николов - подсъдим за катастрофата, при която загина журналистът
Коментари Харесай

Експертизата: Кристиан Николов няма личностно разстройство, може да носи отговорност

Кристиан Николов - обвиняем за злополуката, при която почина журналистът Милен Цветков, не е с личностно разстройство и може да носи отговорност съгласно законите на страната. Това потвърждава съдебно-психиатричната експертиза на младия мъж, която беше призната през днешния ден от Софийския градски съд (СГС), където се гледа делото.

Съдът одобри експертизата, съгласно която Николов няма психосоматични признаци и е с висок разсъдък. В момента на случая той е имал наркотични субстанции в кръвта (три вида), които не могат да доведат до успиване и имат единствено краткотраен емоционален резултат, се споделя още в заключението на специалистите.

И двете страни в процеса обаче желаеха спомагателна експертиза от психиатър нарколог. Ще бъдат проучвани компании и документи от държавни организации, които търгуват с чай и паста за зъби, съдържащи упойващи субстанции. Николов твърди, че използва сходни препарати, които се продават свободно, както в България, по този начин и в други страни.

Адвокатът на Николов Константин Симеонов съобщи, че прокуратурата не е обърнала внимание на тези обстоятелства.

" Освен това, в случай че си спомняте, в едно от предходните съвещания помолих да бъде изискана експертиза, която е правена на такова вещество по друго досъдебно произвеждане от Института по криминалистика и криминология. Беше ми отказано, да, няма по какъв начин експертиза по друго досъдебно произвеждане да бъде приложена по нашето, само че в съответния случай съдът реши, че би трябвало да се изискат тези материали и вероятно да се назначи такава експертиза ", сподели той, представен от БНР.

 Подсъдимият с юрист Константин Симеонов в правосъдната зала
Подсъдимият с юрист Константин Симеонов в правосъдната зала
Снимка: Българска телеграфна агенция

Цялостното умозаключение има огромно значение за присъдата, тъй като би трябвало да покаже дали Николов може да бъде съден за съзнателно причиняване на злополуката или че това е станало по несъобразителност. Първото твърди прокуратурата, второто - отбраната му.

Делото ще продължи на 18 октомври.

След като заставам в килия от предходната пролет, когато стана злополуката, преди 2 седмици някогашният ученик на Немската гимназия в София беше пуснат дефинитивно под домакински арест. Той е с електронна гривна на крайници, която не му разрешава да напуща адреса.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР