Кристиан Николов, подсъдим за катастрофата, при която почина журналистът Милен

...
Кристиан Николов, подсъдим за катастрофата, при която почина журналистът Милен
Коментари Харесай

Кристиан Николов остава в ареста

Кристиан Николов, обвиняем за злополуката, при която умря журналистът Милен Цветков, остава в ареста, реши през днешния ден Софийският градски съд.

За следващ път Николов изиска мярката му да бъде променена, само че съдът не откри учредения за това. Той през днешния ден не бе в заседателна зала, защото е с ковид.

До момента се организираха две съвещания по делото против младежа, на които бяха изслушани очевидци на злополуката, които описаха какво са видели и какво се е случило откакто джипът на Николов се е блъснал в колата на Цветков.

Припомняме, че в края на февруари делото за злополуката, в която почина Милен Цветков, стартира всъщност, като първият очевидец беше приятелката на обвинявания. Именно тя свидетелства, че на първо време Кристиян Николов е е оказал първа помощ и по всякакъв начин се е опитал да бъде потребен. Тя също по този начин отхвърли Николов да е употребявал опиати.

Сред експертизите от следствието е и кръвен разбор, който демонстрира коктейл от дрога в организма му. Освен това Кристиан е карал без да понижи на приближаващото кръстовище, където е изчаквал аления светофар Милен Цветков.

По следствието бе упрекната и майката на водача - Десислава Николова, като тя е със взетата мярка за неотклонение " парична гаранция " от 100 000 лева Николова е упрекната, защото е шеф на търговскотото сдружение, притежател на автомобила.

Обвинения първоначално бяха повдигнати и против приятелката на Николов - Симона Цветкова, и Георги Иванов, наследник на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов. Двамата са пътували в джипа все още на злополуката, само че са избягали от мястото на случая, а по-късно са и отказали да сътрудничат на следствието. Те бяха арестувани в началото, а по-късно освободени от ареста против гаранция от по 10 000.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР