Кристиан Николов, който е обвинен за умишлено причиняване на смъртта

...
Кристиан Николов, който е обвинен за умишлено причиняване на смъртта
Коментари Харесай

Обвиненият за смъртта на Милен Цветков иска домашен арест

Кристиан Николов, който е упрекнат за съзнателно причиняване на гибелта на журналиста Милен Цветков при злополуката от 19 април, е сезирал Софийският градски съд с молба да бъде пуснат от ареста, където се намира от април. Това заяви съдът. Цветков почина при призрачен случай - до момента в който чакаше с колата си на червен светофар край столичен мол, върху автомобила му връхлетя джип с голяма скорост.

Сред причините на Николов са, че времето на задържането му към този момент е прекалено и че с изключение на моментът на първичния потрес, той е съдействал на проверяващите, научи "Сега ". Младежът сочи като претекст и прокурорското известие, че към този момент всички очевидци са разпитани, т.е. няма по какъв начин да им въздейства.

Съдът ще прегледа молбата му в понеделник.

В началото на октомври прокуратурата заяви, че делото против Николов ще влезе в съда с най-тежкото обвиняване. Прокуратурата твърди, че Николов е нарушил разпоредбите за придвижване по пътищата, в резултат на което провокирал пътнотранспортно произшествие и съзнателно предизвикал гибелта Цветков. Случаят е изключително тежък - Николов управлявал джипа си след приложимост на три разнообразни типа наркотични субстанции (амфетамин, тетрахидроканабинол, кокаин), и с 99 км/ч - скорост доста надвишаваща позволената.

Тъй като в съда още не е импортиран обвинителен акт, това може да натежи като мотив за смяна на мярката на Николов в по-лека, разясниха пред "Сега " магистрати.

Ако виновността на Николов се потвърди в съда, той може да получи от 15 до 20 години или пожизнен затвор. Това е най-тежкото обвиняване за транспортно закононарушение.

Обвинение по отношение на злополуката има и майката на 22-годишния Николов, защото му е дала колата, с която е породена злополуката. Под отговорност бяха привлечени и пасажерите от джипа на Николов - Симона Цветкова и Георги Иванов, наследник на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов. Според обвиняването те умишлено затаили истина за обстоятелства и условия за случая.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР