Кристиан Макбрайд и неговата формация 7 – 9.07Джаз лято. Международният

...
Кристиан Макбрайд и неговата формация 7 – 9.07Джаз лято. Международният
Коментари Харесай

Календар и домашно кино

Кристиан Макбрайд и неговата групировка

7 – 9.07
Джаз лято. Международният джаз фестивал A to JazZ ще показа най-мащабното си издание до момента – спо-вдъхновяваща стратегия ", джемсешъни и голям брой актьори от международната джаз сцена. Водещи реализатори в трите фестивални вечери са шведското трио Dirty Loops международен феномен с кавър версиите на хитови парчета; носителят нa пет награди " Грами " Робърт Гласпър, ще показа новия си албум Art Science дружно с музиканти и диджей, и носителят на четири статуетки " Грами " – американският басист Кристиан Макбрайд с най-новата му групировка. Други специфични посетители са испанската фюжън обединения Мastretta, словашкият тромпетист Лукаш Оравец и квартет, Romaneno.
Още актьори и цялата стратегия на. В Южен парк II, сред музея " Земята и хората " и басейн " Спартак ", вход свободен

Оркестърът на Държавната опера Пловдив и Хора и балета на Музикалния спектакъл показват мюзикъла " Чикаго " под режисурата на Бойко Илиев. В Античен спектакъл Пловдив от 21:00 ч. Билети от 8 до 55 лева от мрежата на Eventim.

8.07

Витоша летен фест.

10 – 12.07
Работилница за сладолед, в който с изключение на сладолед по обичайния способ (в камерата) ще се подготвя и сладолед с течен азот. Програмата включва подготвяне на италиански шоколадов сладоледен кейк, сметанов сладолед с череши, сладолед от праскови, малиново сорбе, ментов сладолед, ванилов сладолед, домашни фунийки за сладолед. Понеделник и сряда от 19:00 до 21:30 ч. Цена: 90 лева

11.07
Къде са ми детските комикси. Леонид Йовчев се пробва да откри първия брой на единственото по рода си издание в целия някогашен социалистически блок - списание " Дъга " - обичаното комикс списание от неговото детство, през 1979 година, и съществува повече от 10 години с тираж от 300 000 броя, изкупувано до последната брошура. В Дом на киното, 20:00 ч.

12.07

13.07
Аперативни прожекции. секи четвъртък през юли и август от 21: ч., Цена на билет: 29 лева

11.07
Да задвижим нещата. ветовният специалист по ръководство на времето и повишение на продуктивността Дейвид Алън идва в България, с цел да показа своя способ за работливост, Getting Things Done (Да свършиш работата). В лекция той ще запознае публиката с някои от най-ефективните и гъвкави тактики за понижаване на количеството ежедневни и професионални задания и ще се опита да помогне на дейните и динамични персони, претрупани с работа, да покачат своята работливост. С превод на български език онлайн. Интер експо център от 19:00 до 22:00 ч. Билети: 60 лева, а цената на специфичните VIP места, обхващащи първите два реда в залата, е 100 л

до 8.07
Кино на плажа. ретият интернационален кинофестивал " Карантината " 59 късометражни кино лентата от 28 страни в жанровете игрален, документален, анимация, пробно кино. В рибарско населено място в Аспарухово във Варна. езплатен превоз до сцената на фестивала в Аспарухово и назад Варна след края на прожекциите. Всички филми са с български надписи, а входът е свободен.

12.07
онцерт-спектакъл на Калин Вельов и групата " Тумбаито " с оркестъра и балета на Държавна опера Стара Загора, отдаден на златните български от втората половина на XX век в нови, латино версии. Във Велико Търново, Летен спектакъл от 21:00 ч. Билети 10-12 лева от мрежата на Еventim.

до 30.07
От екрана на стената. Изложбата " Филмови плакати " е част от сбирка, съхраняваща се съхранява в РИМ - Шумен, а актуалната галерия включва повече от 50 киноафиша, главно от страните (Румъния, Молдова, Украйна, Русия, Грузия, Армения, Турция и Гърция), участващи в провеждащия се редом Международен кино фестивал в Бургас. В КЦ " Морско казино "

ДОМАШНО КИНО

Лачените обувки на българското кино.
Новият епизод от поредицата предлага селекция от модерни късометражни анимационни филми. Ще бъдат излъчени " Заедно " (2008) на Калина Дечева, " Въздушният ас " (2010) на Свилен Димитров, " 5 пъти " (2009) на Симеон Сокеров, " Храс! " (2009) на Благой Костов, " Зу-зу " (2011) на Мирослав Мирчев, " Говинда " (2010) на Анна Славкова, " Pissed off " (2014) на Илиян Великов.
По Българска национална телевизия 1, 8 юли от 19:00 ч.

Датското момиче
Телевизионна премиера на неведнъж отличаваната драма на Том Хупър, пресъздаваща живота на датската художничка Лили Елбе (1882-1931), родена като Ейнар Вегенер, и една от първите известни в историята открити транс дами. Историята наблюдава и подкрепящата роля на брачната половинка й Герда Вегенер, също известна в този интервал художничка. С присъединяване на номинирания за " Оскар " за ролята си Еди Редмейн и спечелилата премия за основна женска роля Алиша Викандер.
По HBO на 9 юли от 21 ч. и 10 юли от 17:20 ч.

От пепелта
Документален филм на режисьора Майкъл Вонфильо за въглищните мини из Апалачите и по какъв начин действителността на живеещите там отразява настоящите проблеми към здравето, климатичните проблеми и американската стопанска система. Преди тв дебюта си продукцията направи сполучлива премиера на кинофестивала Tribecca.
Премиера по National Geographic на 15 юли от 23:00 ч.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР