Кристиан Костов – първият българин, носител на наградата за дебютиращи

...
Кристиан Костов – първият българин, носител на наградата за дебютиращи
Коментари Харесай

Кристиан Костов спечели награда на публиката за европейски дебют

Кристиан Костов – първият българин, притежател на премията за дебютиращи европейски реализатори, добили огромна известност отвън границите на личната си страна, получи в сряда вечерта и друга огромна премия – Изборът на публиката (Public Choice Award), осведоми БНР.

Костов бе награден на блестяща гала в зала „ Мартини плаза “ в Грьонинген, Холандия, в границите на връчването на оценките European Border Breakers Award (EBBA – Европейски музикален дебют без граници).

За премията на публиката се бореха 10-те носители на ЕВВА. В тази конкуренция Костов е спечелил онлайн гласоподаване, извършено през декември.

„Просто желая да кажа, че съм доста горделив, че България най-сетне завоюва. Аз мисля, че го заслужаваме доста, само че почтено казано, това не е моята победа никога, това е успеха на всичките хора, които са дали своят вот за мен. И в действителност доста съм признателен за това, тъй като няма по какъв начин да купиш това нещо. Хората или гласоподават, или не. Значи повярваха в мен и в действителност има нещо в това. Благодаря ви доста!“, каза Кристиан Костов пред БНР.

На сцената в Грьонинген 17-годишният Костов показа песента „Beautiful Mess“, която му донесе второ място в състезанието „ Евровизия 2017 “ в Киев. На церемонията той също по този начин пя в дует с нашумелия английски реализатор Younger. На пианото им приглася и известният диригент и ефирен водещ Джулс Холанд.

За наградата „Изборът на публиката“, който се връчва от 2010 година, се бореха и останалите 10 наградени европейски реализатори, постигнали извънреден триумф през 2017 година Това са Alice Merton от Германия, Alma от Финландия, белгийката Blanche, която се класира 4-та в „ Евровизия 2017 “, групата„ Off Bloom ” от Дания, португалецът Salvador Sobral- победител в „ Евровизия 2017 “, норвежката певица Sigrid, шведката Scott, френското дуо„ The Blaze “ и британският музикант – Dario Darnell, прочут с псевдонима Youngr.

Всеки от тези 10 реализатори с изключителни достижения отвън границите на личната си страна получи статуетката на музикалните награди EBBA, които се дават за 15-и път. Тя им бе връчена персонално от световноизвестния ефирен водещ, музикант и диригент на бенд – Джулс Холанд.

По време на церемонията шефът на фестивала „ Евросоник “- Питър Шмид и шефката на програмата „Creative Europe“ в Европейската комисия- Барбара Геслер, припомниха, че задачата на премиите EBBA е да подтикват развиването и разпространяването на европейската известна музика.

Връчването на премиите EBBA е част от неповторимия за Европа фестивал за поп и рок музика „Евросоник“, който е подсилен от Еврокомисията и се реализират с медийната поддръжка на Eвропейския съюз за радио и телевизия, ЕBU.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР