Кристиан Костов – първият българин, носител на наградата за дебютиращи

...
Кристиан Костов – първият българин, носител на наградата за дебютиращи
Коментари Харесай

Кристиан Костов Донесе Още Една Награда На България

Кристиан Костов – първият българин, притежател на премията за дебютиращи европейски реализатори, добили огромна известност отвън границите на личната си страна, получи  и друга огромна премия – „Изборът на публиката“. Костов беше награден на гала в холандския град Грьонинген, съобщи БНР.

За премията на публиката се бореха и останалите 10 носители на European Border Breakers Awards. В тази конкуренция Костов е спечелил онлайн гласоподаване, извършено през декември.

„Просто желая да кажа, че съм доста горделив, че България най-сетне завоюва. Аз мисля, че го заслужаваме доста, само че почтено казано, това не е моята победа никога, това е успеха на всичките хора, които са дали своят вот за мен. И в действителност доста съм признателен за това, тъй като няма по какъв начин да купиш това нещо. Хората или гласоподават, или не. Значи повярваха в мен и в действителност има нещо в това. Благодаря ви много“, съобщи Кристиан.

„На сцената в Грьонинген Костов показа песента „Beautiful Mess“, която му донесе второ място на състезанието „Евровизия“. На церемонията той също по този начин пя в дует с нашумелия английски реализатор Younger. На пианото им приглася и известният диригент и ефирен водещ Джулс Холанд.

Връчването на премиите European Border Breakers Awards (EBBA) е част от неповторимия за Европа фестивал за поп и рок музика „Евросоник“, подсилен от Европейската комисия по програмата „Creative Europe“ и се реализират с медийната поддръжка на Eвропейския съюз за радио и телевизия, ЕBU. Партньор за България е Българското национално радио.
Източник: secret.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР