Кристиан Дростен е главният вирусолог на берлинската клиника Шарите и

...
Кристиан Дростен е главният вирусолог на берлинската клиника Шарите и
Коментари Харесай

Еквивалентът на Мутафчийски в Германия: За мнозина аз съм злото, коeто иска да унищожи икономиката

 Кристиан Дростен е основният вирусолог на берлинската клиника " Шарите " и водещ немски специалист по тематиката COVID19. Той постоянно осведоми държавното управление в Берлин и обществото за новите развития към пандемията. През последните седмици Дростен стана едно от най-популярните лица в Германия. 

Пред английския " Гардиън " той изяснява какъв брой натоварваща е ролята му сега. " За мнозина германци аз съм злият, който желае да унищожи стопанската система ", споделя Дростен. " Към мен се насочат даже смъртни закани, които предавам на полицията ", прибавя той.

Много повече от тези закани обаче го занимава нещо друго: мейлите на елементарни хора, които споделят, че имат три деца и се опасяват за бъдещето си.

" Аз не съм отговорен за сегашната обстановка, само че около тези писма просто не ме хваща сън нощем ", споделя 48-годишният експерт по вирусология.

Сегашната обстановка в Германия Кристиан Дростен характеризира като " абсурд на предварителната защита ". Германия реагира рано на епидемията, с което към този момент съумява да предотврати трагични обстановки като в някои други страни, споделя той и изяснява, че доста хора в Германия в този момент поясняват таман този факт като доказателство за това, че ограниченията са били излишно строги. Според специалиста, хората не схващат за какво е трябвало да се затварят магазините, откакто лечебните заведения в страната въобще не са претрупани.

" Те виждат единствено това, което се случва при нас, само че не и обстановката в Ню Йорк или Испания ", добавя ученият, който постоянно е бил съперник на прекомерно ранна анулация на ограниченията и е предупреждавал за заплахата от втора вълна на пандемията.

В изявлението за " Гардиън " Кристиан Дростен хвали канцлерката Ангела Меркел като " извънредно добре осведомен човек ".

" От огромна изгода е това, че тя самата е академик, който умее да проучва добре числата. Но най-важното е нейният темперамент - разсъдливостта ѝ, както и способността да успокоява останалите ", акцентира вирусологът.

Едно от многото качества, които би трябвало да има един добър държавен началник, е " да не гледа на сегашната обстановка като на политическа опция, а да знае, че сходно нещо би било непродуктивно ", споделя Кристиан Дростен.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР