Кристиан Димитров се превърна в герой за Хайдук (Сплит) в

...
Кристиан Димитров се превърна в герой за Хайдук (Сплит) в
Коментари Харесай

Кристиан Димитров донесе победа на Хайдук в 97-ата минута

Кристиан Димитров се трансформира в воин за Хайдук (Сплит) в дуела с Интер (Запрешич) от 27-ия кръг на шампионата на Хърватия. Българинът се появи като промяна в 81-ата минута и означи победния гол в срещата в 7-ата минута на добавеното време. Участие в срещата взе и Борислав Цонев, който стартира като титуляр за гостите, само че бе сменен в 63-ата минута. От Интер имаха съществени искания към съдията в този мач.

Срещата бе същински трилър. Интер пръв поведе в резултата в 37-ата минута с попадение на Иван Мамут от фаул след груба неточност на вратаря. Нарушението за фаула пък бе против Борислав Цонев.

През втората част Хайдук ускори натиска си и в 57-ата минута завоюва дузпа. Никола Солдо бе изпъден с пряк червен картон и гостите останаха с човек по-малко. Мийо Чаткаш първо пропусна от бялата точка, само че съдията подреди дузпата да бъде пребита, като при втория опит капитанът на Хайдук не сгреши за 1:1.

Истинската драма обаче настъпи в 9-минутното добавено време на срещата. Домакините обсадиха вратата на противника и след дълготрайно разиграване топката бе центрирана към Димитров, който се извиси и с глава разстреля вратаря за 2:1 в 97-ата минута.

Така Хайдук записа скъпа победа, с която си върна второто място в класирането с 48 точки. За Интер това е тежка загуба, като тимът остава на дъното на таблицата със 17 точки. Водач е Динамо (Загреб) с 65 точки.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР