Кристен Стюарт, звездата от Здрач, е президент на журито на

...
Кристен Стюарт, звездата от Здрач, е президент на журито на
Коментари Харесай

Кристен Стюарт даде специално интервю за България на откриването на Берлинале

Кристен Стюарт, звездата от " Здрач ", е президент на журито на един от най-престижните кинофестивали в света

С обилна гала откриха фестивала " Берлинале ". На аления килим президентът на кинофестивала тази година Кристен Стюарт даде извънредно изявление пред камерата на и показа по какъв начин се усеща на откриването.

„ Обичам Берлин! Обичам и фестивала. Много ми харесва да работя тук. До момента съм снимала три или четири кино лентата в този град, само че в действителност за пръв път съм на фестивала и в това е иронията ”, показа тя.

На въпрос какво значи за нея да бъдете президент на журито на фестивала звездата от " Здрач " разкри: „ Всъщност това значи всичко за мен! Ако би трябвало да бъда почтена, цялата трептя, не мога да допускам, че е истина. Аз пребивавам и вдишвам с киното! Мисля, че филмите могат да ни трансформират или да ни създадат каквито сме, те раздрусаха връзката ми със света и трансформираха визията ми за него. Сякаш още не мога да допускам – ето, ощипах се и още нямам доверие, че е истина! ”

Организаторите на кинофестивала насочват вниманието си върху войната в Украйна съвсем година след нейното начало. Володимир Зеленски е в центъра на документален филм, наименуван " Суперсила " Лентата е снимана от артиста и режисьор Шон Пен, който включи украинския президент онлайн по време на церемонията.

На откриването специфичен посетител беше и българският артист Самуел Финци. Пред камерата ни той прикани феновете да вървят на кино и разкри, че е поискал триумф на Джон Малкович, с който си партнира във кино лентата " Сенека ", която ще бъде показан на фестивала в понеделник.

Към взаимност за Иран на аления килим приканиха деятели, измежду тях иранските актриси Захра Амир Ебрахими, Мелика Форутан и Жасмин Табатабай, които разпънаха банери с надпис „ Жени-живот-свобода “. Инициативата е част от акцията в поддръжка на дамите, които се борят за правата си в Иран.

На финала на събитието двама деятели от групата " Последно потомство " изчакаха да преминат звездите по килима, след което се залепиха за него. Целта на протестната акция беше да призове немското държавно управление да предприеме ограничения за попречване на настъпващите климатични промени.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР