Кристалният череп е модел на човешки череп, който е скулптуриран

...
Кристалният череп е модел на човешки череп, който е скулптуриран
Коментари Харесай

Загадките на древните кристални черепи

Кристалният череп е модел на човешки череп, който е скулптуриран кристална канара. Археолозите са извадили към тринадесет кристални черепа в Централна и Южна Америка, а също по този начин и в някои елементи на Мексико. Съществуват доказателства, че тези черепи са били открити наоколо до руините на античните цивилизации на Ацтеките и Маите. Историците също твъдят, че някои от черепите имат връзка с античните цивилизации в Перу. Тези кристални черепи са на възраст сред 5 000 и 36 000 години. Кристалните черепи са една от неразрешените загадки на античния свят. Много от локалните хора настояват, че тези кристални черепи имат вълшебен и лечебни свойства. Въпреки това няма доказателства в поддръжка на тяхното изказване. Техният генезис е неразрешима тайнственост. Тук ние ще разгледаме някои от кристалните черепи и мистериите, свързани с тях.
Черепа на Мичъл-Хеджес
Английският археолог Албърт Мичъл Хеджес и щерка му Анна разкрили бистър череп измежду руините на олтара на храм на маите. Черепа е изработен от транспарантен кварц и е добре гладък. Въпреки това, долната челюст на черепа липсвала. По-късно тя е била открита доста близо до мястото.
Интересен факт е, че тези, които са се допирали до черепа, са имали доста странни чувства. Първият човек, който е изпитал такива странни усеща, е била Анна.
Тя споделила, че е сънувала живота на локалните индианци, които са живели преди епохи. Тя била в положение да опише в детайли съня си и също споделила, че е можела да чуе по какъв начин индианците са си говорели. Странните сънища се появявали единствено в случай че тя пазела кристалния череп покрай масата на леглото си. Ако бил изместен някъде другаде, тя не изпитвала тези странни усеща или сънища.
През 1960, след гибелта на татко си, Анна връчила кристалния череп на учените, защото тя не вярвала, че черепа е бил основан от античните индианци, бил прекомерно добре направен.
Арт критикът Франк Дордленд след свое следствие разкрил, че кристалният череп с тегло 5.13 кг, 203 мм дължина и 125.4 мм ширина, е изработен от цялостен кристал. Черепът е изработен от разнообразни комбинации от лещи, призми и канали. Тази комплицирана система създавала необикновени образни резултати. Той предава черепа на Hewlett-Packard.
Експертите на Hewlett-Packard след разбор разкрили, че кристалният череп може да е бил рязан единствено с елмаз. Причината е в твърдостта на скалата на кристала, която е малко по-малка от тази на диаманта, топаз и корунд. Черепът се състои от три или четири свръзки и даже долната челюст е обвързвана. Кристалният череп е в несъгласие на всички закони на физиката. Днес той се съхранява в Националния музей на американските индианци във Вашингтон. Ана Мичъл Хеджес сега е на осемдесет години и живее в Канада.
Кристалния череп на маите
Кристалният череп на маите и черепа аметист са били открити при започване на 20 век в Мексико и Гватемала. Тези черепи са били контрабандно импортирани в Съединени американски щати от духовник на маите. Черепа аметист е изработен от кварц с лилав цвят, а кристалният череп е изработен от транспарантен кварц. И двата са били изследвани в лабораториите на Hewlett-Packard. Тези черепи са били известни с това, че са рязани против оста на кристала. Тези черепи доста са си приличали.
Другите кристални черепи включват Британския и Парижкия бистър череп, Тексаския бистър череп, Ацтекския череп и по този начин нататък.
Единственият череп, който прилича този на Мичъл-Хеджес, е розовият кварцов череп. Той бе открит наоколо до границата на Гватемала и Хондурас. Той е малко по-голям по размери, в сравнение с черепа на Мичъл-Хеджес. Въпреки това, той разкрива прелестна направа. Защо и по какъв начин тези кристални черепи са били направени към момента е мистерия.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР