Кристалина Георгиева ще бъде временно изпълняващ длъжността президент на Световната

...
Кристалина Георгиева ще бъде временно изпълняващ длъжността президент на Световната
Коментари Харесай

Кристалина Георгиева временно ще оглави Световната банка

Кристалина Георгиева ще бъде краткотрайно изпълняващ длъжността президент на Световната банка от 1 февруари, оповестиха от институцията. С претекста, че се връща в частния бранш, актуалният началник на институцията Джим Йон Ким е подал оставка. Георгиева е основен изпълнителен шеф на институцията сега. 

Джим Йон Ким ще се върне освен в частния бранш, само че и в здравната организация, учредена от него преди повече от 30 години, излиза наяве от известието на Световната банка. В него се прецизира, че Ким ще се занимава с „ инфраструктура в разрастващите се страни ”, само че елементи – нито за компанията, нито за внезапността на решението му не се показват. Ким, представен от пресслужбата на банката, дефинира работа си в банката като „ най-важната в живота му ”.

Кристалина Георгиева се върна в Световната банка точно по покана на Ким, като преди този момент отговаряше за бюджета на Европейската комисия и беше дясната ръка на ръководителя й Жан – Клод Юнкер. След като стана основен изпълнителен шеф на Световната банка, Георгиева се трансформира в едно от лицата на институцията, която си сложи съществена цел превъзмогване на крайната беднотия по света.

Мандатът на Ким изтича през 2022 година. Все още не е ясно докога длъжността ще бъде изпълнявана от Георгиева.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР