Кристалина Георгиева е в Топ 20 на стоте най-влиятелни жени

...
Кристалина Георгиева е в Топ 20 на стоте най-влиятелни жени
Коментари Харесай

Кристалина Георгиева в Топ 20 сред стоте най-влиятелни жени на планетата

Кристалина Георгиева е в Топ 20 на стоте най-влиятелни дами на планетата в класацията на американското списание „ Форбс “ за 2019 година Председателят на Международния валутен фонд заема почетното 15-то място в листата и изпреварва даже английската кралица Елизабет Втора, която заема 40-та позиция.

Българският икономист и някогашен изпълнителен шеф на Световната банка Георгиева е ръководещ шеф на МВФ от октомври 2019 година Преди това Георгиева беше краткотрайно ръководител на групата на Световната банка и отговаряше за напъните на организациите да преодолеят крайната беднотия до 2030 година Сред главните акценти в нейната професионална биография са климатичната рецесия и връзката й с финансовата непоклатимост, както и възходящите равнища на дълг в Африка, отбелязва изданието.

Първото място в класацията тази година заема немският канцлер Ангела Меркел , която ръководи страната от 2005 година, към този момент четвърти мандат. В предходната ранглиста на изданието тя е заемала скромното 4-то място. На втора позиция застава президентът на Европейската централна банка Кристин Лагард, която през 2018 година е била 22-ра в Топ 100. Следват я американският политик от Демократическата партия Нанси Пелоси (3-то място), която за първи път влиза в класацията, и ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен (4-то място).

Известната американска телевизионна водеща Опра Уинфри, чието ток-шоу беше излъчено последно през 2011 година е отличена с достойното 20-то място.

Сред най-влиятелните дами на планетата се подреждат и изпълнителите Риана (61-во място) и Тейлър Суифт (71-во място), а тенисистката Серина Уилямс заема 81-ва позиция.

Интересен факт е, че шведската екоактивистка Грета Тунберг, която към момента не е пълнолетна също намира място в листата с най-могъщите дами през 2019 година. Момичето, което прекъсна учебно заведение, с цел да върви на митинги против бездействието на държавните управления по отношение на климатичните промени, за пръв път е в такава влиятелна ранглиста. Въпреки това, преди ден тя беше оповестена за персона на годината на сп. TIME. Тя се трансформира в същинска медийна сензация и бързо разпали вниманието на други младежи, които споделят терзанията й. Това може би ненапълно оправдава наличието й в листата, наред до авторитетни бизнес дами като изпълнителният шеф на YouTube Сюзън Войчицки (12-то място) и дъщерята на американския президент Иванка Тръмп, заемаща скромната 42-ра позиция в класацията на „ Форбс “. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР