Кристъл Палас и Арсенал не успяха да се победят в

...
Кристъл Палас и Арсенал не успяха да се победят в
Коментари Харесай

Кристъл Палас препъна Арсенал, ВАР отново с важна роля в мача


Кристъл Палас и Арсенал не съумяха да се победят в мач от 22-рия кръг на Премиър лийг. Гостите откриха резултата в 12-ата минута посредством Пиер-Емерик Обамеянг, само че по-късно в 65-ата минута бе изпъден за жестоко нарушаване против Макс Майер. " Орлите " съумяха да изравнят малко след почивката след попадение на Джордан Аю в 54-ата минута.

Домакините не се оправят по най-хубавия метод в последно време, откакто имат едвам една победа за последните шест кръга. Потвърждение за неприятната форма на отбора бе и отпадането от шампионата за ФА Къп, след проваляне вкъщи от Дарби Каунти. Положителното нещо към тима е привличането на нападателя на Евертън Дженк Тосун чартърен до края на сезона.

" Топчиите " започнаха новата година с две победи. На 1-ви януари отборът победи Манчестър Юнайтед, а по-късно последва победа и във ФА Къп над Лийдс Юнайтед.

Домакините вършат 10 промени в съпоставяне със срещата с Дарби Каунти. В отбора има много кадрови проблеми поради травми на Викотр Камараса, Патрик ван Аанхолт, Джоел Уорд, Мамаду Сако, Джефри Шлуп и Кристиан Бентеке. Лука Миливоевич пък е осъден за тази среща.

За гостите контузени са Калъм Чеймбърс и Киърън Тиърни. Общо пет промени прави Артета спрямо успеха над Лийдс.
 Снимка 461115
Източник:

Двубоят стартира с напън на гостите, които владееха топката непрекъснато, търсейки пролуки към вратата на Гуаита. Разнообразието в играта на Арсенал даде резултат и в 12-ата минута отборът излезе напред в резултата след добра композиция през центъра. Давид Луис откри Месут Йозил, който с едно допиране даде на Александър Лаказет. Французинът съумя да промуши топката през няколко играчи на Палас и изведе Пиер-Емерик Обамеянг, който с акуратен удар в долния ъгъл матира вратаря на домакините.

Малко по-късно, Арсенал бе покрай удвояване на резултата, само че Никола Пепе си поведе дълго топката и Гуаита излезе и я улови.

До 30-ата минута " артилеристите " тотално направляваха мача. Малко по-късно Кристъл Палас погледна по-смело към вратата, което докара и до първия им изстрел към вратата на Бернд Лено. Ударът бе дело на Шейку Кояте, който съумя да финтира двама бранители на " топчиите " и да стреля мощно от границата на наказателното поле, само че Лено нямаше проблем да улови.

До полувремето нямаше нищо по-интересно и двата отбора излязоха в отмора при резултат 0:1.
 Снимка 461116
Източник:

На почивката мениджърът на Арсенал Микел Артета направи смяна - Матео Гендузи влезе на мястото на контузилия се Лукас Торейра.

През втората част Кристъл Палас изнесе играта по-напред и това даде резултат в 54-ата минута. След центриране на Макс Майер в наказателното поле топката стигна до Шейку Кояте, който съумя да подаде на Джордан Аю. Ганаецът насочи изстрел, който се отклони в Давид Луис и направи беззащитен Лено.
 Снимка 461117
Източник:

В 65-ата минута Пиер-Емерик Обамеянг влезе с бутоните напред в глезена на Макс Майер и в началото съдията му даде жълт картон. Ситуацията обаче бе преразгледана с ВАР и решението бе променено, като Пол Тиърни в профил габонеца от игра.

Кристъл Палас бе на милиметри от цялостния поврат в 79-ата минута, откакто Джеймс Томкинс засече центриране, само че Сократис съумя да почисти от голлинията.

В 82-ата минута Никола Пепе насочи удар, който срещна лявата греда на вратата на " орлите " и топката се върна тъкмо в краката на Лаказет, който отблизо разстояние стреля право в ръцете на Гуаита и пропусна златна опция да върне преднината на " артилеристите ". Това бе и последната забавна обстановка от мача

След този дуел, Палас ще продължат да бъдат на деветата позиция с 29 точки, а Арсенал са с една позиция по-надолу с 28 точки.

На Кристъл Палас им следва тежко посещение на 18-ти януари против Манчестър Сити, до момента в който Арсенал приема Шефилд Юнайтед на своя " Емирейетс " на същата дата.
 Арсенал се отърва с нерешителност против Лийдс
Арсенал се отърва с нерешителност против Лийдс

Втородивизионният клуб имаше преимущество през първото полувреме
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР