Криспин Дай: Ново лице, представляващо интерес, идентифицирано при смъртта на мениджъра на AC/DC

...
Нови съдебни доказателства идентифицираха лице, представляващо интерес за смъртта през
Коментари Харесай

Нови съдебни доказателства идентифицираха лице, представляващо интерес за смъртта през 1993 г. на австралийската рок група AC/DC бивш мениджър, Криспин Дай.

41-годишният почина на Коледа, два дни след като беше открит с тежки наранявания на главата в предградие на Сидни .

Нов тест установи, че ДНК от дънките на г-н Дай съвпада с ДНК от друго местопрестъпление.

Смъртта му се разглежда като част от по-широко разследване на гей престъпления от омраза в Нов Южен Уелс (NSW). след смъртта му преди почти 30 години дрехите на г-н Дай не са били изпращани за съдебномедицинска експертиза. не е анализиран, въпреки че на единия е изписано име, а на друг има петно ​​от кръв.

Човекът, представляващ интерес, посочен само като NP252, почина през 2002 г. Не е ясно дали той е изиграл роля в смъртта на г-н Криспин въз основа на текущата налична информация.

Разследването изслуша NP252 със значителна криминална история - включително други присъди за нападение.

Разследването на гей престъпленията от омраза започна през април 2022 г., след като изследване от Австралийския институт по криминология постави под въпрос дали полицията е разследвала достатъчно смъртни случаи между 1976 г. и 2000 г.

През 2018 г. полицията призна, че преди това е играла роля в „маргинализацията“ на ЛГБТ общността.

„[Полицията на Нов Южен Уелс] признава безусловно приемането както от нея, така и от обществото на гей удари и шокиращо насилие, насочено към гей мъже и ЛГБТ общността между 1976 г. и 2000 г.“, се казва в изявление.

Той добавя: „Със сигурност имаше хора, убити заради тяхната сексуалност през това време.“

Как насилственият първи Марди Гра в Сидни стимулира промяната

Институтът по криминология установи, че до 80 гей мъже са били убити между 1976-2000 г. и установи, че насилието над гей мъже през този период е било „екстремно и често брутално".

Хомосексуалността е декриминализирана в NSW през 1984 г. Насилието срещу ЛГБТ хора е често срещано явление, но рядко се разследва.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР