Крис Юбенк-младши (28-2-0) е новият шампион на IBO в супер

...
Крис Юбенк-младши (28-2-0) е новият шампион на IBO в супер
Коментари Харесай

Категоричен успех за Крис Юбенк на галавечерта в Лондон

Крис Юбенк-младши (28-2-0) е новият първенец на IBO в супер междинна категория, откакто през вчерашния ден роденият в Хоув боксьор победи с единомислещо съдийско решение (115-112, 114-112 и 117-109) сънардоника си Джеймс ДеГейл (25-3-1).

Главното събитие на вечерта в „ О2 Арена “ трябваше да е надалеч по-равностойно, само че за отчаяние на почитателите ДеГейл бе тотално надигран във всеки един аспект на играта.

Преди конфликта двамата боксьори на няколко пъти подчертаха, че изгубилият този мач ще би трябвало да се пенсионира, а с оглед вчерашното показване на 33-годишния ДеГейл, то в действителност преустановяване на кариерата не звучи по никакъв начин лишено от логичност.

Обратният гард на ДеГейл не съумя да затрудни изключително Юбенк-младши, който изигра един ит най-хубавите си мачове. В началото Джеймс дебнеше да стовари мощната си лява, до момента в който Юбенк-младши разчиташе на контриращи удари, като тактиката на по-младият боксьор бе печеливша, тъй като съумя да смъкна в нокдаун ДеГейл. Освен това, мощните удари отблизо разстояние на Юбенк разкървавиха съперника му и до края на мача ДеГейл трябваше да се тормози от аркадата на лявото си око.

117-109
115-112
114-112#AndTheNew: Chris Eubank Jr is the IBO Super-middleweight champion after a dominant win over James DeGale pic.twitter.com/03bv8bHclq
— Boxing on BT Sport (@BTSportBoxing) February 23, 2019
С течение на рундовете, Юбенк стартира да постанова темпото и да пуска по-точните и свирепи комбинации, а неизвестно за какво отбраната на ДеГейл на моменти изчезваше и той просто забравяше да връща удари и да се движи.

Седмият и осмият рунд бяха малко по-равностойни, тъй като Джеймс използваше ловко десните си прави и ловко съкратяваше дистанцята, само че Юбенк изглеждаше спокоен и надалеч по-уравновесен боксьор, който знаеше по кое време да нападна и по кое време да почива.

Деветия рунд също отиде на сметката на ДеГейл, само че тъкмо когато изглеждаше, че мачът може да се завърти феновете видяха нов нокдаун. В десетия рунд Юбенк пусна доста тъкмо контриращо ляво кроше последвано от няколко мощни прави и ДеГейл още веднъж се строполи на кръга. Джеймс въпреки всичко довърши мача и не се даде до последно, само че Юбенк-младши безусловно справедливо завоюва борбата на Англия.
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР