Крис Пол напуска Лос Анджелис Клипърс, но не като свободен

...
Крис Пол напуска Лос Анджелис Клипърс, но не като свободен
Коментари Харесай

Крис Пол отива в Хюстън

Крис Пол напуща Лос Анджелис Клипърс, само че не като свободен сътрудник, а с трансфер, който ще го изпрати в Хюстън. Гардът е уведомил управлението на настоящия си клуб, че желае да продължи кариерата си в Рокетс, а от Ел Ей не са губили време и са се разбрали с него да употребява удължаващата уговорка в контракта си, след което да бъде изпратен в посока Тексас, с цел да могат калифорнийци да получат нещо в подмяна.

Според информация на The Vertical, Клипърс ще полузат трима играчи в подмяна на един от най-хубавите плеймейкъри в НБА. Става дума за Патрик Бевърли, Лу Уилямс и Сам Декър, както и избор в първия кръг на Драфта през 2018 година.

32-годишният Пол по този начин и не съумя да стигне до нещо по-значимо в плейофите с екипа на Клипърс. През този сезон междинните му индикатори бяха 18.1 точки, 9.2 асистенции и 5.0 битки през постоянния сезон, както и 25.3 точки, 9.9 асистенции и 5.0 битки в плейофите, където обаче Лос Анджелис отпадна в първия кръг.

Рокетс от своя страна минаха първия кръг, само че бяха отстранени от Сан Антонио в полуфиналите на Запад, откакто преди този момент приключиха трети в конференцията.

Лу Уилямс се завръща в Ел Ей след малко спиране. Той бе трансфериран от другия градски отбор Лейкърс по-рано през сезон 2016/2017, а в 23 мача за “ракетите” имаше по 14.9 точки и 2.4 асистенции. Патрик Бевърли се отличаваше с по 9.5 точки, 5.9 битки, 4.2 асистенции и 1.5 отнети топки в 67 дуела, а Сам Декър сподели израстване във втория си сезон като експерт с 6.5 точки, 3.7 битки и 1.0 асистенции.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР