Крис Кристи направи изненадващо посещение в Украйна, срещна се със Зеленски

...
Републиканският кандидат за президент Крис Кристи направи необявено пътуване до
Коментари Харесай

Републиканският кандидат за президент Крис Кристи направи необявено пътуване до Украйна в петък, като се срещна с президента Володимир Зеленски и посети Буча и Мошчун, две места, опустошени от войната с Русия, вече втора година.

Кристи посети Буча, където се смята, че над 1000 цивилни са били убити от руските войски миналата година. Много от телата показват следи от мъчения. Миналата пролет, при освобождаването на Буча от руски контрол, украинците откриха цивилни, които бяха застреляни в главите с вързани ръце и масови гробове, пълни със стотици тела. Кристи се срещна с кмета на Буча и посети мястото на масов гроб.

В Киев Зеленски благодари на Кристи за посещението в Буча и за подкрепата на САЩ за Украйна и каза, че ще сподели някои подробности за контраофанзивата срещу Русия с Кристи .

Кристи каза на Зеленски, че „най-голямата причина“ за пътуването му до Украйна е, за да може сам да види какво се случва там, за да може да разкаже на другите хора за това. Той каза, че е споменал на кмета на Буча, че в САЩ украинското знаме се издига навсякъде. Винаги ще има политически аргументи, каза той на Зеленски, но той вярва, че мнозинството от американския народ е съгласен да подкрепи Украйна.

бившият вицепрезидент Майк Пенс, който пътува до Украйна през юни.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР