Крис Фруум узакони големия си дубъл в колоезденето, като спечели

...
Крис Фруум узакони големия си дубъл в колоезденето, като спечели
Коментари Харесай

Крис Фрум узакони големия си дубъл в колоезденето

Крис Фруум узакони огромния си дубъл в колоезденето, като завоюва Обиколката на Испания. Той стана първият играч, който печели " Вуелта " и " Тур дьо Франс " в един сезон от 1978 година.

Фруум завърши 11-и в последния 21-ви стадий - 117 километра от Аройомолинос до Мадрид. Втори в генералното класиране се подреди италианецът Винченцо Нибали с закъснение от 2:15 минути, а на подиума стъпи и руснакът Илнур Закарин, останал на 2:51 минути зад спечелилия.

Заключителният стадий беше извоюван от Матео Трентин. Италианецът си обезпечи триумфа със мощен заключителен спринт.



За Фрум това е първа победа в Испания, откакто преди този момент три пъти оставаше втори. " Борих се за тази победа шест години. Невероятно е този път да съм на върха ", сподели първенецът.

" Има пояснение за това, че който печели " Тур дьо Франс ", по-късно не побеждава във " Вуелта ". Това е голямо предизвикателство. В колоезденето няма по-голямо ".

Фрум се подреди до Жак Анкетил (1963 г.) и Бернар Ино (1978 г.), които в една година стъпват на върха в двете надпревари. По това време обаче Обиколката на Испания е напролет, а " Тур дьо Франс " - през юли.

Етапът, приключил в Мадрид, е последният в кариерата на испанеца Алберто Контадор. Той завърши с три победи във " Вуелтата ", две в " Тур дьо Франс " и две в Обиколката на Италия.

 Крис Фрум узакони огромния си дубъл в колоезденето
© EFE/Javier Lizon
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР