Крис Фрум добави бронзов медал на часовник от Световното първенство

...
Крис Фрум добави бронзов медал на часовник от Световното първенство
Коментари Харесай

Крис Фрум взе бронз от световно, но далеч зад Дюмулен

Крис Фрум добави бронзов орден на часовник от Световното състезание в Норвегия. Британецът завършва най-силната си година в кариерата, откакто завоюва Тур дьо Франс и Ла Вуелта. Преди броени дни прибра бронз на Световното и в отборното каране със Скай.

Фрум заплати налог на умората. Той финишира на 1.21 минути от спечелилия Том Дюмулен от Холандия. Последният изпраща също невероятна година. Спечели Джирото, а преди три дни и отборната конкуренция на Световното със Сънуеб.

В края на холандецът съвсем застигна своя прославен съперник, откакто започва на 1.30 минути след него. Дюмулен е първият международен първенец на Холандия в бягането по часовник.

Успехът е огромен за Ниската земя, откакто купата при дамите завоюва Анемик ван Влютен. Отборната при дамите е също за Сънуеб.

Втори през днешния ден стана Примож Роглич от Словения, носейки поредна наслада на тази дребна страна след евротитлата по баскетбол. На 27 години той е същински феномен. Занимава се професионално с колоездене едвам от 5 години. Преди това е играч по ски скок. Става даже международен първенец за юноши.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР