Криптовалутите си проправят път при търговията с хранителни продукти. Първата

...
Криптовалутите си проправят път при търговията с хранителни продукти. Първата
Коментари Харесай

Първа доставка на хранителни продукти, платена в bitcoin

Криптовалутите си проправят път при търговията с хранителни артикули. Първата договорка за транспорт, платена в bitcoin, е била осъществена предишния месец за товарен транспортен съд, носещ жито от Русия за Турция, оповестяват Prime Shipping Foundation, венчърът зад транзакцията.

Партидата е част от експериментален план на системата за заплащане на база блокчейн технологията на компанията, споделя основният изпълнителен шеф Иван Викулов. Тя ще разреши мигновено култивиране на заплащанията и обръщанео им във фиатни пари и назад. Групата възнамерява и своя цифрова валута. " Опитваме се да разработим система за заплащане, която надвишава границите и която е по-лесна и по-бърза от това, с което разполагаме през днешния ден ", споделя още Викулов.

Съобщението за първата договорка, осъществена в bitcoin, идва откакто Louis Dreyfus Co., един от най-големите търговци на хранителни артикули в света, се похвали, че също е постигнала сходна транзакция. Продадена е американска соя на китайската Shandong Bohi Industry Co.

Морският съд, употребен от Prime Shipping, е носил 3 000 метрични тона пшеница от Ростов на Дон до Самсун. Товарът не е изключително огромен, само че акцентира капацитета на криптовалутите. Те могат да бъдат употребени и в страни като Сирия, против които има интернационалните наказания, които затрудняват опцията им да внасят храна.

Prime Shipping Foundation оповестява още, че възнамерява да получи банков лиценз в Гибралтар, една от най-добре настроените към криптовалутите юрисдикции.

Приемането на заплащания в bitcoin е предизвикателство поради сериозната волатилност на криптовалутата. Наличието на фючърси на тържища като CME разрешава хеджиране.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР