Криптовалутите продължават да нервират хората, притежаващи този виртуален актив.Преди няколко

...
Криптовалутите продължават да нервират хората, притежаващи този виртуален актив.Преди няколко
Коментари Харесай

Биткойнът проби годишния минимум, а Intel патентова хардуерен ускорител на добива

Криптовалутите не престават да нервират хората, притежаващи този виртуален актив.
Преди няколко часа биткойнът сложи следващия връх за тази година, единствено че негативен. Курсът на най-популярната криптовалута за малко време слезе до $6160 за 1 BTC, само че по-късно се видя наклонност за растеж. Но цената на биткойна не се повиши доста.

Към сегашния миг, курсът на биткойна е на равнище към $7177 . Цената на Ethereum доближи $285, Bitcoin Cash демонстрира $747.



През последните 24 часа биткойнът поевтиня с към 13%, а в границите на седмицата спадът е малко над 31%.

Пазарната капитализация на първата в света криптовалута към сегашен ден е $114 милиарда. Общата пазарна цена на всички криптовалути този четвъртък падна под $275 милиарда, а в този момент е на равнище към $250 милиарда.

В същото време, Intel получи патента за „Хардуерен ускорител на добива на криптовалута“. Пълното име на платформата е Bitcoin Mining Hardware Accelerator With Optimized Message Digest and Message Scheduler Datapath. Заявката за този патент бе подадена в патентното бюро на Съединени американски щати USPTO още през месец септември 2016 година. В документите се разказват логаритми за оптимизацията на добива на биткойни, която намалява енергийните разноски със сериозните 35%. Алгоритъмът може да се употребява в ASIC, в елементарните процесори, SoC и т.н.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР