Криптовалутите отбелязаха втори ден на резки спадове в сряда, тъй

...
Криптовалутите отбелязаха втори ден на резки спадове в сряда, тъй
Коментари Харесай

Изненадващото поглъщане на FTX от Binance удави криптовалутите в червено

Криптовалутите означиха втори ден на внезапни спадове в сряда, защото вложителите продължиха да се тормозят за стабилността на бранша и финансовото здраве на една от най-популярните тържища FTX – макар проектите за избавителното ѝ усвояване от по-големия съперник Binance. Сливането на двете водещи платформи по размер би пренаредило съществено силите в промишлеността. 

Криптогигантът Binance подписа необвързващо съглашение във вторник за закупуване на неамериканското поделение на FTX, с цел да помогне за превъзмогването на „ ликвидната рецесия “ на конкурентната борса.

Предложената договорка сред водещите играчи идва след едноседмични спекулации по отношение на финансовото положение на FTX. В резултат, преди новината за договорката от криптоборсата са били изтеглени към 6 милиарда $ за едвам 72 часа, по информация на Reuters. Това повдигна въпроси по отношение на платежоспособността на една от най-големите криптоплатформи в света.

FTX и Binance не разкриха изискванията на своето съглашение и пазарите не престават да са несигурни за бъдещето.

Биткойн, най-голямата криптовалута по пазарна капитализация, се движи с над 12% надолу на дневна база до 17 212 $ към 18 ч. през днешния ден. Предния ден цената ѝ потъна с 10%, отбелязвайки най-лошите си 24 часа от средата на август. Етерът, идната по величина монета, също продължи със загубите в сряда, достигайки най-ниското си равнище от юли. Към момента токенът се котира с повече от 20% намаляване при цена от 1183 $, по данни на CoinDesk.

Binance Coin също следва отрицателния тренд и се търгува за 291 $, което е с над 13% по-евтино от вчерашната цена по това време.

„ Ами в случай че договорката не се реализира “, възкликна Скоти Сиу, капиталов шеф в Axion Global Asset Management в Хонконг, добавяйки, че основният изпълнителен шеф на Binance Чангпенг Джао може да се отметне или да изиска друга цена.

Това е сляпото място, за което пазарът не е подготвен “, разяснява специалистът.

Сътресенията във FTX са следващият знак за проблеми в бързо развиващия се свят на криптовалутите. Цените им се сринаха през тази година, защото спадът на финансовите пазари като цяло накара вложителите да се откажат от по-рисковите активи. След бърз напредък през 2020 година и 2021 година биткойнът е с към 62% надолу през 2022 година

Ками Зенг, началник на изследванията във Fore Elite Capital Management, основан в Хонконг управител на криптофондове, назова това още едно „ обезпокоително предизвестие “ за пазара и сподели, че вложителите би трябвало да бъдат внимателни за известно време.

... цялото нещо към момента наподобява като тъмна дупка. Не сме сигурни какъв брой заразно може да бъде това, само че имам вяра, че институциите би трябвало да покажат своите доказателства за запаси допустимо най-скоро. Доверието не се възвръща преди този момент. “

Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинBinance FTX усвояване криптоборса криптовалути ПоследниНай-четениКрипто 16 Изненадващото усвояване на FTX от Binance удави криптовалутите в алено Компании 412 Фурор в енергетиката: Българска компания измежду 15-те най-големи в ЦИЕ Финанси 336 Безплатен обяд ли е P2P кредитирането? Digital 288 А1 показа сполучлив образец за внедряване на SAP S/4HANA Имоти 22811 Строителите пуснаха на пазара невъобразим брой жилища Бюджет и финанси 6640 Румъния купи 32 самолета F-16 „ втора употреба “ за €388 млн. Компании 6524 Преди пазарния взлом Dronamics ще тества още едно българско летище Политика 4667 Русия глоби 15 български компании, измежду които ВМЗ и „ Арсенал “ Всички вести
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР