Криптовалутите нямат граници. Когато търгувате с биткойн или получавате малко

...
Криптовалутите нямат граници. Когато търгувате с биткойн или получавате малко
Коментари Харесай

Топ 10 биткойн градове в света

Криптовалутите нямат граници.
Когато търгувате с биткойн или получавате малко от него като възнаграждение, предното изказване автоматизирано се удостоверява.
Но какво се случва, когато желаете да изпратите биткойн на физическо лице?
В наши дни някои места по света изпъкват като много по-достъпни дестинации за виртуалните валути, по отношение на други.
Докато софтуерни хъбове като Сан Франциско и Сеул са явни горещи точки, то се оказва, че има и други обитаеми места, където криптовалутите са на респект като Прага, Тел Авив, Буенос Айрес или Банкок.
За да разграничат обособените градове във връзка с пронивакенто на виртуалните валути, Forbes залага на платформата Coinmap, като употребява данните, настоящи към края на месец юли тази година. Изданието взима броя на търговците, приемащи заплащания с виртуални валути, като изключва предградията от сметките и се концентрира единствено върху огромните мегаполиси. Трябва да се означи също, че Coinmap разчита на обществена информация, заради което не е наложително броят търговци да е обстоен, само че в случай че не друго, то този уебсайт дава чудесна ариентация кои градове по света одобряват биткойните с отворени прегръдки.
Най-големите биткойн точки в света
Прага, столицата на Чехия, излиза с едни гърди напред пред всички останали, защото разполага с най-вече търговци, приемащи биткойн заплащания в света.
В Прага всеки фен на криптовалутите ще открие редица благоприятни условия да похарчи част от своето цифрово благосъстояние.
Буенос Айрес, Аржентина, се подрежда на второ място в света по бизнеси, приемащи заплащания в биткойн. Като цяло Южна Америка е място, където притежателите на биткойн има къде да ги похарчат, защото градове като Богота (Колумбия), Каракас (Венецуеала)и Сао Паоло (Бразилия) разполагат с по над 30 бизнеса, свободно приемащи биткойн.

Чак на трето място се подрежда Силициевата котловина, щатският град Сан Франциско, където има над 100 бизнеса, приемащи биткойн като платежно средство. В града може да се живее само и единствено посредством криптовалути, за което свидетелстват редица авантюристи.
Четвъртата най-гореща крипто дестинация е испанската столица Мадрид, следвана от Ню Йорк в Съединени американски щати.
На 6-то място се подрежда Амстердам, Холадния, а на седма позиция попада Богота. Колумбия. Ванкувър, Канада, е на осмо място, следван от Лондон, Англия и Париж, Франция.
В райони като Близкия Изток, Африка и Азия наподобява не е толкоз известно търговците да одобряват заплащания с биткойн, макар че на процедура това наподобява леко подвеждащо, защото по тези места е цялостни с крипто запалянковци. Сред градовете с най-вече точки за биткойн разплащания в тези райони се подреждат Тел Авив, Израел; Кейптаун, Южна Африка; Мелбърн и Сидни, Австралия.
Къде е България
Бърза информация в Coinmap демонстрира, че столицата ни София разполага с 21 бизнеси, които одобряват разплащания с биткойн. Докато това е надалеч по-малко по отношение на градове като Прага, то по отношение на останалите огромни градове на Балканите обстановката е по-скоро в интерес на София. Поне спорад данните на Coimap, Балканите не са изключително наситена зона на търговци, приемащи заплащания с биткойн, само че пък и напълно не отстъпват от международните трендове.
Така да вземем за пример в Солун те възлизат на 25 броя, в Атина на цели 75 броя, в Букурещ - 15 броя, в Белград търговците, приемащи биткойн, са 10, а във Варна – едвам 2-ма търговци.
Градски против селски региони
Интересно е да се означи, че горещите биткойн точки не са наложително градски региони. Някои страни се радват на висока плътност на биткойн бизнеси в извънградските райно като Бразилия и Тайланд - нещо, което се следи и във Англия. Така да вземем за пример холандското градче Арнем разполага с 80 точки за разплащания с биткойн, което е повече от Амстердам.
Регулация
Правителствата по света преглеждат биткойн по друг метод. Някои се пробват да се трансфорат в хъбове за крипто бизнес като Швейцария и Сингапур, до момента в който други поставят старания да пресекат развиването на този нов пазар като Китай да вземем за пример.
Арабските страни като ОАЕ или Саудитска Арабия също нямат изключително предпочитание да се занимават с криптовалути.
Когато биткойн предложи решение за инфлацията
Една от най-интересните трендове към биткойн е използването му против инфлацията. Граждани на страни като Аржентина, Венецуела и Зимбабве постоянно разчитат на биткойн, защото локалните фиатни валути страдат от хиперинфлация, която ги обезценява.
Противоречиви данни сочат, че 8% от международните преводи с биткойн се случват на територията на Венецуела, защото страната е в хватката на страховита икономическа, обществена и политическа рецесия.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР