Kриптовалутите не са само финансов актив с висока волатилност, но

...
Kриптовалутите не са само финансов актив с висока волатилност, но
Коментари Харесай

Дилемата пред стартъпите - ICO или венчър капитал?

Kриптовалутите не са единствено финансов актив с висока волатилност, само че оферират и благоприятни условия за финансиране на новаторски планове.

© Yuya Shino Още по тематиката
Сривът на криптовалутите - пукане на балон или нова нормалност

Близо четвърт трилион $ бяха изтрити единствено за дни от виртуалния валутен пазар
17 яну 2018
Бундесбанк се разгласи за световни регулации на криптовалутите

Националните закони не могат да лимитират виртуалния свят
16 яну 2018
Bitcoin стана политически въпрос в Южна Корея

Правителството смени позицията си и разгласи, че ще поддържа криптопазарите
15 яну 2018
Успешните български ICO истории

В страната се заражда цяла екосистема от компании, които набират капитал по нов метод и работят посредством блокчейн технология
20 окт 2017 До преди средата на 2017 година новаторските планове и компании разчитаха за първичното си финансиране главно на рисков или венчър капитал от огромни вложители. През последните месеци обаче от ден на ден бизнесмени залагат на различен метод за набирането на средства - Initial Coin Offering (ICO), който е нерегулиран и вместо акции предлага на вложителите цифрови токени (монети).

И двете варианти имат своите плюсове и минуси. Първата предлага добра предвидимост, само че и редица ограничавания, а втората може да обезпечи бързо огромни суми пари против висок риск и куп неизвестности.

В специфична публикация по въпроса Bloomberg преглежда опита на двама източноазиатски предприемачи, които са подхванали друг метод за реализация на плановете си за цифрови разплащания. Става дума за Аун Куа Мо (Aung Kyaw Moe), който съумява да набере 30 млн. $ под формата на венчър капитал за стартъпа си 2C2P (Cash and Card Payment Processor) и Юн Хасегава (Jun Hasegawa), който получава 25 млн. $ от ICO на компанията си OmiseGO. Последната към този момент коства над 2 милиарда $ заради обстоятелството, че в началото добитите токени към този момент се търгуват като криптовалутата OMG и цената им се усили неведнъж.

В същото време OmiseGO, чиято цел е да предложи мрежа за финансови разплащания с криптовалута в търговията и да насочи хората от обичайното банкиране към децентрализирания свят на цифровите пари, към момента няма работеща услуга. Плановете на Хасегава са към средата на тази година да проработи лимитирана версия на мрежата. Дали планът ще е сполучлив пък към момента никой не знае. На процедура хората купуват монетите OMG не толкоз поради, плана на Хасегава, а с вярата да осъществят бързи облаги от повишението на цената й. Без подозрение акумулираните финансови средства биха могли да спомогнат за по-бързото развиване на OmiseGO, само че в случай че ползата на хората се насочи другаде капитализацията може незабавно да се стопи.

В случая с 2C2P обстановката е радикално друга. Компанията има работещ артикул и редица именити клиенти, като Faceboоk и ZARA, доста самолетни компании и огромни търговци. През всяка от последните две години облагата на 2C2P се удвоява.

Въпросът кой от двата модела е по-добър надали скоро ще откри еднопосочен отговор.
Хасегава счита, че ICO е началото на нова финансова гражданска война. " Всички велики компании постоянно са променяли и обръщали бизнес моделите ", споделя той. Аун обаче не е уверен и съгласно него в случай че едно нещо звучи прекомерно добре, с цел да е истина, то нормално не е.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР