Криптовалутите може да получат тласък в цената и приемането си

...
Криптовалутите може да получат тласък в цената и приемането си
Коментари Харесай

Вложителите в САЩ предизвикват финансови сътресения, изтегляйки рекордните $472 милиарда

Криптовалутите може да получат подтик в цената и приемането си след отчет на Федералната корпорация за обезпечаване на депозитите, който разкрива, че през първото тримесечие на 2023 година от американските банки са изтеглени близо половин трилион $, което води до спад в цените на акциите.

Опасенията за стабилността на Silicon Valley Bank, Signature Bank и First Republic се появиха още веднъж заради агресивното повишение на лихвените проценти, въведено от Федералния запас на Съединени американски щати.

През последното тримесечие са регистрирани невиждани тегления на $472 милиарда, което е най-високата тримесечна сума от 1984 година насам, когато FDIC стартира да следи статистиката.

Silicon Valley Bank (SVB) изигра решаваща роля в поддръжката на крипто промишлеността, имайки активи за над $200 милиарда и е една от дребното основани в Съединени американски щати финансови институции, обслужващи бизнеса с криптовалути.

Платежната система Signet на банката даде опция за незабавни крипто преводи за бизнеса, което я направи от значително значение за огромни тържища като Coinbase.

Финансовите документи и записи демонстрират, че First Republic е имала минимална експозиция към криптовалути.

Въз основа на пазарната капитализация цените на акциите на 10-те най-големи американски банки спаднаха с най-малко един процентен пункт в сряда.

Тегленето на депозити беше провокирано най-вече от физически лица, които търсеха сигурността на сметки, надвишаващи $250,000, застраховани от FDIC.

Вследствие на това общият размер на застрахованите депозити, държани от банките, се усили, защото хората диверсифицираха своите активи.

След публикуването на отчета банковият показател S&P 500 спадна с 2.6%, достигайки най-ниската си стойност от съвсем две седмици. Най-значителните процентни спадове бяха при Comerica, Keycorp и Citizens Financial.

Масовото евакуиране на средства от банките в Съединени американски щати може да бъде от изгода за криптовалутите по няколко метода, в това число увеличеното търсене на цифрови активи като Биткойн и диверсификацията на финансовата система, която понижава зависимостта от централните банки.

Тези фактори способстват за повишение на неприкосновеността на персоналния живот, сигурността и контрола на финансовите транзакции, като в същото време евентуално понижават разноските по транзакциите и времето за сетълмент.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР