Криптовалутите може да надживеят волатилността си и да навлязат в

...
Криптовалутите може да надживеят волатилността си и да навлязат в
Коментари Харесай

Пробивът на биткойна предстои, вярва норвежкият финансов министър

Криптовалутите може да надживеят волатилността си и да навлязат в интервал на „ пробиви “. Това съобщи норвежкият финансов министър Ян Торе Санер, представен от Блумбърг.

„ Ясно е, че с времето може да има развиване, което да донесе повече механизми за стабилизация при валутите, тъй че да има по-голям пробив в малко по-дългосрочен проект “, сподели Санер.

По думите му обаче за момента пазарът на критповалути не е подобен, в който би предложил на потребителите да вземат участие.

Възходът на биткойна и на другите криптовалути провокира голям брой предизвестия от страна на държавни управления и финансови институции, които побързаха да посочат неналичието на съществена стойност като фундаментален минус в дизайна на цифровите монети. Същевременно с това централните банкери по света се надпреварват между тях в основаването на лични цифрови валути, които да им оказват помощ да запълнят празнината, породена от дигитализацията и безкешовите заплащания.

Към 16:15 часа българско време биткойнът се разменяше за 39 185,07 $, което съставлява растеж от 5,6% за последните 24 часа.

Сред критиците на биткойна е гуверньорът на норвежката централна банка Ойстайн Олсен. От другата страна на барикадата обаче е петроления магнат Шел Инге Рьоке, който счита, че биткойнът ще се окаже „ от вярната страна на историята “. Наскоро основният изпълнителен шеф на холдингова компания Aker ASA, която управлява няколко петролни компании, намека, че компанията може да стартира да приема заплащания в биткойни.

Санер е на мнение, че криптовактивите няма да станат всеобщи, до момента в който те не бъдат подложени на нужната регулация – нещо, върху което сега работят управляващите в Европа.

По-рано тази седмица финансовото министерство на Норвегия, която е една от най-безкешовите страни в света, разгласи по-строги по-строги регулации за вписване на снабдители на криптовалути като част от акция за битка с прането на пари. В финансовия регулатор насочи предуреждение към потребителите, като съобщи, че те би трябвало да обмислят деликатно вложението в криптоактиви, цифрово изкуство или скъпи метали.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР