Kриптовалутите и NFT - новите тенденции при цифровите активи -

...
Kриптовалутите и NFT - новите тенденции при цифровите активи -
Коментари Харесай

Бил Гейтс заяви, че криптовалутите и NFT са измама -

Kриптовалутите и NFT - новите трендове при цифровите активи - са " 100% учредени на теорията за по-големия простак ", съобщи съоснователят на Microsoft във вторник на конференцията TechCrunch, разяснявайки концепцията, че вложителите могат да печелят пари от безполезни или надценени активи, стига хората да са подготвени да ги оферират на по-високи цени.

Гейтс добави, че не се заема нито с дълготрайна, нито с краткосрочна криптотърговия и се подигра с Bored Apes NFTs, представляващи поредност виртуални илюстрации със “скучаещи маймуни ", като се пошегува, че " скъпите цифрови изображения на маймуни " ще " подобрят света неимоверно ".

Вместо това Гейтс съобщи, че избира старомодното вложение.

" Свикнал съм с активи като плантация, в която има продукция, или като компания, в която се създават артикули ", сподели той.

Коментарите си по тематиката Бил Гейтс изрази в миг на уязвимост на криптовалутите, чиято стойност последователно пада. През ноември 2021 година биткойнът доближи рекордно висока пазарна стойност от 69 000 $. Оттогава най-ценната криптовалута в света загуби две трети от цената си, като във вторник падна под 23 000 $. 

Криптоборсата Coinbase разгласи, че редуцира 18% от чиновниците си, защото пазарът на цифрови валути продължава да се срутва.

Гейтс и преди се е съмнявал в криптовалутите. В изявление за Bloomberg през 2021 г. той съобщи, че едно е Елон Мъск и Tesla да влагат в биткойн, само че това не значи, че елементарните вложители би трябвало да следват този образец.

" Смятам, че в тези мании се впускат хора, които може би не разполагат с толкоз доста пари, които да отделят ", сподели Гейтс. " Затова не съм оптимист за биткойн. "

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР