Криптовалутите бяха създадени в сърцето на предишната икономическа криза. Биткойн

...
Криптовалутите бяха създадени в сърцето на предишната икономическа криза. Биткойн
Коментари Харесай

Криптовалутите може да навлязат в ежедневието ни, но технологията трябва да се развие

Криптовалутите бяха основани в сърцето на предходната икономическа рецесия. Биткойн проработи през януари 2009 година. Той съдържа идеологията, че парите не би трябвало да са държавно ръководени. Сега криптовалутите минават през първата си рецесия. Това съобщи Благовест Белев в предаването money.bg по Bulgaria On Air. " Вероятно е да има нов напредък след тази рецесия, защото тя задълбава проблемите на паричната система, които ще проличат още повече, спрямо предходната ", съобщи той.

Какви са проблемите?

По думите на Белев единствено наподобява, че основаването на нови парични единици може да реши проблемите, само че в действителност в дълготраен проект унищожава функционалността на парите, която е от изключително значение в едно общество.

" Основното преимущество на криптовалутите е, че можем да реализираме цифрова валута, която е мощно лимитирана, контролът е разпределен върху разнообразни участници в света и не е централизиран в ръцете на едно държавно управление. Това прави тази криптовалута комфортна за приложимост интернационално ", сподели той. Все още не сме на стадий в който да се употребяват безпроблемно от всички, тъй като технологията би трябвало да се развие, само че е въпрос на време, съгласно него.

Проблем ли е непрекъснатата смяна в цената на криптовалутите?

Според специалиста цената на всички криптовалути е към 200 милиарда $ и няма по какъв начин да чакаме постоянна цена. " Цялата парична маса е към 80 трилиона, т.е., има колосални разлики в размерите. При нещо толкоз малко във финансовия свят, като криптовалутите, може да забележим доста волатилност в цената, само че това последователно ще се оправя откакто общата им стойност набъбне до трилиони ", сподели Белев.

Какво би нараснало цената на биткойн и криптовалутите като цяло?

Както при стоките, обикновено е търсенето и предлагането да дефинират това, споделя специалиста. " В случая предлагането е лимитирано. Миналата седмица имаше понижаване на производството на нови биткойни. Това беше заложено и се очакваше. В момента новото издаване на биткойни е със степен 1,8% (от към този момент съществуващите) на година, което е много малко ", съобщи той.

От тук нататък търсенето ще е определящо за цената, счита още Белев. " Търсенето би се засилвало във всеки миг, в който вложителите усетят, че централните банки в света са прекалили със основаването на нови валутни единици и когато общоприетата финансова система има проблем - като банкови банкрути, висока инфлация, финансови контроли и така нататък ", сподели специалистът.

Криптовалутите в всекидневието

Все още сме на ранен стадий от това, счита специалистът. " Можем да ги съпоставим с интернетът през 90-е, който не беше всекидневие, за разлика от в този момент, когато е нужда и нещо без, което не можем ", сподели той. Технологията ще стане бърза, комфортна и безвредна, само че би трябвало да минат години преди този момент да се случи и да се употребява от всички всекидневно.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР