Криптовалутата позволява заобикаляне на бариери от гражданите на Китай(снимка: CC0

...
Криптовалутата позволява заобикаляне на бариери от гражданите на Китай(снимка: CC0
Коментари Харесай

$50 млрд. в криптовалута изтекли от Китай за година


Криптовалутата разрешава заобикаляне на бариери от жителите на Китай
(снимка: CC0 Public Domain)

Криптовалута за десетки милиарди долари е изтеглена от Китай през последната година, което наподобява като приключване на капитали посредством заобикаляне на държавните забрани, разкри изследване на Chainalysis.

50 милиарда $ са трансферирани от портфейли с криптовалути в Източна Азия, главно китайски, в портфейли в други страни, сочи отчетът на компанията, профилирана в разбор на финансовите потоци.

Анализаторите не настояват сигурно, че цялата тази сума е приключване на капитал от страната. Но за китайските жители работи ограничаване за закупуване на валута в размер не повече от 50 хиляди $ годишно, а криптовалутата се трансформира във малка врата, която оказва помощ да се преодолее тази преграда.

Значителна част от средствата, в размер на над 18 милиарда $, са изтеглени от Китай в стейбълкойн Tether. Стейбълкойн е криптовалута, която е отчасти или напълно поддържана от стандартни валути или други активи. Tether, в частност, се поддържа от щатския $ и ползата към нея остана висок даже на фона на скандал с хипотетично укриване на загуби от борсата, която я търгуваше.

Анализаторите от Chainalysis са склонни да интерпретират видяното придвижване на криптовалута от Китай към задгранични портфейли като предпочитание на локалните жители да трансферират към криптоборсите свежи пари, добити в изискванията на неустойчивост на главните валути и стопанската система.
още по тематиката
Но те също по този начин не изключват резултат на приключване на капитал. Във всеки случай управляващите на Китай и други страни са витално заинтригувани да управляват сходни потоци, даже с наказателно гонене на нарушителите.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР