Криптовалутата биткойн достигна най-високото си ниво за последните 2 месеца

...
Криптовалутата биткойн достигна най-високото си ниво за последните 2 месеца
Коментари Харесай

Биткойнът с най-високо ниво за последните 2 месеца

Криптовалутата биткойн доближи най-високото си равнище за последните 2 месеца с упованията, че данните за инфлацията в Съединени американски щати, които са под прогнозите, ще забавят стягането на паричната политика на Федералния запас на Съединени американски щати (FED).

Най-голямата криптовалута в света нарастна с повече от 2% през последните 24 часа, като доближи 24 873 $.

Цената на биткойна доближи най-високото си равнище от 13 юни насам, когато се търгуваше на 26 857 USD.

Етериум, една от другите известни криптовалути, също доближи 2-месечен връх. Цената на етериум се увеличи с над 3% през последните 24 часа до 1 931 $.

Успоредно с позитивното развиване на международните пазари на акции се усилиха и пазарите на криптовалути.

Глобалният вкус за риск, който се увеличи след данните за инфлацията в Съединени американски щати, които се оказаха под упованията, също поддържа пазарите на криптовалути.

Според оповестените през вчерашния ден данни в страната показателят на потребителските цени (ИПЦ) не се е трансформирал на месечна база през юли, до момента в който на годишна база се е нараснал с 8,5%.

Обявеният през днешния ден показател на индустриалните цени (PPI) също се намали с 0,5% на месечна база през юли, обратно на упованията, и набъбна по-малко от предстоящото с 9,8% на годишна база.

Анализаторите обявиха, че след данните за инфлацията, които бяха под упованията, се е нараснало упованието, че Федералният запас на Съединени американски щати ще разхлаби ултратвърдата си парична политика. /БГНЕС

Ню Йорк / САЩ
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР