Криптовалутата беше и ще си остане фикцияВсичко свърши!“, развикаха се

...
Криптовалутата беше и ще си остане фикцияВсичко свърши!“, развикаха се
Коментари Харесай

Крипто-катастрофата започна?

Криптовалутата беше и ще си остане нереалност

„ Всичко свърши! “, развикаха се публицистите от The Economist, когато тогавашната трета по величина платформа за търговия с криптовалута в империята на Сам Банкман - Фрийд, енигматичният създател на компанията, подаде молба за фалит.

Говорим за оглушителния срив на борсата за криптовалута FTX, основана на Бахамите. Основана преди три години, при започване на тази година имаше повече от милион консуматори, имаше обособен домейн за Щатите - FTX.US. И в случай че седмица преди колапса положението на притежателя на борсата Банкман-Фрийд /Bankman-Fried/ беше оценено на 15,6 милиарда $, в този момент то не коства нищо. „ Неговата империя, благосъстояние и известност бяха изкормени “, написа The Economist.

Bloomberg добави към признаците на злополучие: „ Империята на цифровите активи на Сам Банкман-Фрийд е подала молба за фалит... Лицензът на FTX за осъществяване на капиталов бизнес в Европа е спрян. Кризата може да докара до по-строго крипто контролиране в Съединени американски щати и Европейски Съюз. По-широките крипто пазари претърпяха следствията, когато биткойн падна с над 8% в един миг.

Началото на всеобщия рев за трийсетгодишния към този момент някогашен милиардер бе сложено на 2 ноември с публикуването на салдото на капиталовата компания Alameda Research, благосъстоятелност на Сам Банкман-Фрид. И се стартира! Фирмата за рисков капитал Sequoia понижи цената на своята инвестиция в ДФТ до нула, последвана от други вложители. Акциите на компании, търгуващи с криптовалути, паднаха, цената на биткойн, на фона на разгръщащата се рецесия на FTX, падна с 3,1% до към 17 255 $.

Колапсът на FTX и Alameda Research значи, че активи, притежавани от Банкман-Фрийд, който последно беше сравняван с Джон Пийърпонт Морган, и на стойност 26 милиарда $, в този момент се правят оценка в Съединени американски щати на 1 $ съгласно показателя на Bloomberg.

Крипто тържищата, като медиатори сред фиктивна валута и тези валути, които са в обращение на валутните пазари, усещат по-остро от вложителите скица за машинация, която примамва вложители с високи облаги, които се заплащат от тези, които са били изкушени по-късно и са вложили парите си “при прецедента " на бързото замогване на " пионерите ". Пирамидалността на финансовата скица на криптовалутите е пред очите на крипто тържищата всеки ден и за тях не е мъчно да изберат най-подходящия миг, с цел да „ скочат “ във времето.

През първата половина на ноември най-надеждният крипто наркоман „ скочи “. И няма подозрение, че те ще продължат да „ скачат “. Класическите тържища рядко имат проблеми с връщането на потребителски средства: като предписание те просто работят като медиатори във веригата на благосъстоятелност на активите и начисляват дребен % комисионна за това. Друго нещо са фиктивните обмени на валута.

Сега специалисти от промишлеността в Стария и Новия свят единомислещо декларират, че колапсът на крипто империята на Сам Банкман-Фрийд би трябвало да докара до по-строги правила и надзор в региона на обращението на криптовалута. В Съединени американски щати Съветът за финансова непоклатимост съобщи, че ще работи по-тясно с тържищата и други снабдители на крипто услуги през идната година, защото историята с FTX допуска нуждата от по-строг контрол и Комисията за търговия със стокови фючърси се нуждае от повече пълномощия за контрол.

След като подаде оставка като основен изпълнителен шеф на FTX Group, Банкман-Фрийд призна: „ Бях шокиран да видя по какъв начин всичко се разпада. “ Обаче просто не му отива да бъде шокиран. Банкман-Фрийд /Bankman-Fried/ е добре осведомен с непропорционалния ливъридж, рисковите залози и съмнителните обезпечения, които са част от всички огромни финансови кавги от предишното.

Дебатът за това какво значи гибелта на FTX едвам в този момент стартира. През десетилетието след биткойн, неналичието на каквато и да е сигурност „ зад “ криптовалутите към този момент се удостовери безчет пъти: криптовалутата е небивалица. Въпреки това предходната година, да вземем за пример, броят на дейните консуматори на цифрови активи беше 100 милиона души през януари, до юни към този момент бяха 221 милиона. Откъде идва такава безразсъдна религия в измислицата?

В последна сметка освен криптовалутите, само че и фиатните (хартиените) пари не се поддържат от нищо действително. Тяхната стойност е в размера на числата върху банкнотата и силата на стопанската система на страните, които тези хартийки отпечатват. И не се хващайте на стръвта на икономистите, които споделят, че " доларът се прави оценка по количеството артикули, които могат да бъдат закупени с него. "

Сривът на обезпечените пари пристигна, когато Съединени американски щати реалокираха във Форт Нокс цялото злато, което лековерната Европа изпрати там по време на Втората международна война. Казват, че неприятните пари изгонват положителните пари, в случай че имат идентична цена. Така работи цялата международна стопанска система.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР