Криптото е много по-дългосрочна игра, отколкото хората си мислятПривлекателното на

...
Криптото е много по-дългосрочна игра, отколкото хората си мислятПривлекателното на
Коментари Харесай

Коя е по-добрата инвестиция: Криптовалути или традиционни акции?

Криптото е доста по-дългосрочна игра, в сравнение с хората си мислят

Привлекателното на криптовалутите е относителната неустойчивост на пазара (снимка: CCO Public Domain)

Въпреки че този спор продължава, доста специалисти са съгласни, че криптовалутите имат присъща волатилност, която води до ненадмината възвръщаемост. Това е по този начин изключително когато се подкрепя от външни принадлежности, които проучват пазарите и трендовете, с цел да дадат препоръки за вложения, които да се окажат сполучливи.

Тогава е редно да се запитаме – за какво криптовалутите са толкоз желани пред елементарните акции?

Първо, привлекателното на криптовалутите е относителната неустойчивост на пазара. За нула време вложителите могат да удвоят или даже утроят инвестицията си, нещо, което не се случва при обичайните акции.

Ако имате триумф на фондовата борса, можете да извършите 5-15% ROI (възвръщаемост). Въпреки това, вложението в Биткойн преди тъкмо 12 месеца би довело до почти 144% възвръщаемост. Фактите са обстоятелства.

Общият консенсус измежду някои неопитни вложители е, че волатилността значи непредсказуемост, което кара някои от тях да имат скептични визии за крипто пазара. Това обаче не е по този начин – волатилността е просто характерност на ценовия цикъл.

Използването на външни принадлежности, които могат да проучват трендовете и да предвиждат бъдещи нараствания и намаления, доста усъвършенстват възможностите за добиване на изгоди от изменчивия пазар, като в същото време държат под надзор евентуалните рискове. Успешните вложители направиха тъкмо това.

При акциите е доста мъчно да се разпознаят и проучват трендовете, тъй че да се възползвате от тях. Това не е по този начин при криптовалутите. Увеличенията и спадовете на доста от другите активи са взаимосвързани.

Това може да се употребява като огромно преимущество за търговците на криптовалути, изключително опитните, които могат дейно да предвиждат придвижването на пазара, до момента в който борсовите търговци се въздействат от външни и непредсказуеми сили.

Дори HODL, както стана известно, може да бъде доста ефикасна тактика за търговия с криптовалути, в случай че трендовете на пазара са възходящи.

Бумът на известността на криптовалутите в края на 2017 година, последван от самокорекцията при започване на 2018 година, е доста дискутирана тематика измежду скептиците, защото те имат вяра, че ще се случат по-радикални скокове и падения като тези.

Експертите обаче считат, че това не е по този начин и че краят на този интервал изцяло води до мощна възходяща наклонност за криптовалутите. Алгоритмичният трейдър и член-основател на RoninAi, Петър Боровик, счита, че този интервал потвърди, че криптовалутата е умна инвестиция.

„ Това беше вманиачен интервал за криптовалутите. Дори моят таксиметров водач ме питаше дали имам Биткойн. Сега можем да погледнем обратно към този интервал като доказателство, че пазарът на криптовалути е доста по-стабилен, в сравнение с допускат скептиците.

Той пое внезапно нагоре и надолу, само че като цяло продължи възходящата си наклонност. Криптото е доста по-дългосрочна игра, в сравнение с хората мислят. Бих посъветвал всеки да влага в криптовалута, само че по-важното е, да вършат това по образован метод ”.

Инвестицията в криптовалути има възвращаемост, с която акциите не могат да се конкурират, а минусите на вложението в криптовалути могат елементарно да бъдат смекчени, в случай че времето, напъните, парите и вярното ръководство на риска бъдат приоритет.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР