Криптопазарът изгуби почти половината от стойността си през последните шест

...
Криптопазарът изгуби почти половината от стойността си през последните шест
Коментари Харесай

Цената на Биткойн се покачи над 30 000 долара

Криптопазарът изгуби съвсем половината от цената си през последните шест седмици

Цената на Биткойн се повиши над 30 000 $ в четвъртък. Криптовалутите търсят посока за развиване, само че не съумяха да се възстановят от големите загуби през последните две седмици. Цената на Етериум, най-големият алткойн в света, беше на равнище от 1 995 $ при на ден нарастване от 1%.

Криптопазарът изгуби съвсем половината от цената си през последните шест седмици. По-голямата част от загубите пристигнаха през последните две седмици, откакто Федералният запас на Съединени американски щати увеличи лихвените проценти с 50 базисни пункта на 4 май и алармира, че предстоят още покачвания през юни и юли. Освен със стягането на паричната политика от страна на Фед, криптопазарът се бори с вътрешни спънки, изключително с внезапното поевтиняване на спорната постоянна монета UST от предходната седмица насам. Първоначално замислена да бъде обвързана едно към едно с $, цената на UST продължи да се намалява и падна до 0,08795 $, отбелязва БГНЕС.

Luna Foundation Guard, организацията, която стои зад UST, е продала биткойни на стойност най-малко 2,1 милиарда $ през последните 10 дни, с цел да поддържа цената на UST, съгласно данни, оповестени в понеделник. Много криптоинвеститори частично упрекват организацията, че е продала запасите си от Биткойн и е провокирала спад в цената му, с цел да върне цената на UST на 1 USD.

Положително развиване за криптовалутите настъпи, когато съветският министър на индустрията и търговията Денис Мантуров съобщи в сряда, че страната му рано или късно ще легализира криптовалутите като платежно средство, защото Москва се бори със западните наказания върху разнообразни браншове, изключително банковия, промишления и енергийния.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР