Криптокомпанията „Нексо“ получи забрана да оперира на територията на щата

...
Криптокомпанията „Нексо“ получи забрана да оперира на територията на щата
Коментари Харесай

Nexo получи забрана да оперира в Ню Йорк: Криптовалутните компании са ненадеждни и сенчести

Криптокомпанията „ Нексо “ получи възбрана да оперира на територията на щата Ню Йорк. Това осведоми основният прокурор на щата Летиша Джеймс на формалната си

Главният прокурор на Ню Йорк Летиция Джеймс и многощатска коалиция през днешния ден осигуриха до 24 милиона $ от фирмите за криптовалута Nexo Inc. и Nexo Capital Inc. (Nexo) за присъединяване в нерегистрирано предложение и продажба на скъпи бумаги и артикули и за неистина на вложителите по отношение на тяхната регистрация положение. Днешното съглашение ще позволи гражданско дело, заведено от Службата на основния прокурор (OAG) против Nexo през септември 2022 година, както и административни дейности от страна на регулаторите на скъпи бумаги в девет други щата. Nexo също ще бъде неразрешен от бранша на скъпите бумаги в Ню Йорк за пет години и би трябвало да уведоми всичките си вложители в Съединени американски щати, в това число към 3000 нюйоркчани, да изтеглят активите си от платформата. Ню Йорк ще получи повече от 1,9 милиона $ от Nexo като част от днешното съглашение.

„ Криптовалутните компании са ненадеждни и сенчести, само че не са ваксинирани от отговорност “, сподели основният прокурор Джеймс.

„ Nexo подцени многократните предизвестия от моя офис да се записват и през днешния ден те заплащат цената за своите непозволени дейности. Дните на крипто фирмите, които се държат по този начин, като че ли разпоредбите не важат за тях, свършват. Благодаря на моите сътрудници в други щати и на федерално равнище, че се причислиха към мен в това изпитание да държа Nexo виновна за техните неприемливи практики. “

Споразумението се отнася до нерегистрираната оферта на Nexo и продажбата на скъпи бумаги под формата на лихвоносна сметка във виртуална валута, наречена Earn Interest Product (EIP). Главният прокурор Джеймс и многощатска коалиция осигуриха до 22,5 милиона $ заради нерегистрираната оферта на Nexo и продажбата на EIP. Всяка от 53-те юрисдикции на Съединени американски щати, които са членове на Северноамериканската асоциация на админите на скъпи бумаги, ще има право да изиска погашение на повече от $424 000. Освен това основният прокурор Джеймс обезпечи 1,5 милиона $ за Ню Йорк за споразумяване на нерегистрираната покупка и продажба на скъпи бумаги и артикули от Nexo посредством платформа за търговия с виртуална валута, наречена Nexo Exchange.

В допълнение към паричните облекчения, днешното съглашение включва петгодишна възбрана на Nexo да предлага или продава скъпи бумаги в Ню Йорк. Съгласно съглашението Nexo ще би трябвало да уведоми всички останали американски вложители да изтеглят своите виртуални активи от платформата на Nexo до 1 април 2023 година Nexo също ще би трябвало да отдели американските инвеститорски активи, да признае, че американските вложители имат законно право на благосъстоятелност върху тези активи, и да не заемат, залагат или употребяват по различен метод тези активи в рискови спекулативни действия. Nexo също по този начин се съгласи да ревизира самоличността на всички евентуални нови клиенти, с цел да подсигурява, че не нарушава възбраната за нерегистрирана активност в Ню Йорк.

Към основния прокурор Джеймс в днешното съглашение се причисляват държавни регулатори на скъпи бумаги от Калифорния, Индиана, Кентъки, Мериленд, Оклахома, Южна Каролина, Върмонт, Вашингтон и Уисконсин.

Комисията по скъпи бумаги и тържища на Съединени американски щати през днешния ден също разгласи редом съглашение, в което Nexo се съгласи да заплати спомагателни $22,5 милиона и да приключи предлагането и продажбата на EIP сметки с изменчив % в Съединените щати.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР