Криптоизмамници са спечелили дигитални пари на стойност 4.3 млрд. долара

...
Криптоизмамници са спечелили дигитални пари на стойност 4.3 млрд. долара
Коментари Харесай

Три пъти повече пари са откраднати с криптоизмами през 2019 г.

Криптоизмамници са спечелили цифрови пари на стойност 4.3 милиарда $ през 2019 година - над трикратно по-добър резултат, в сравнение с през 2018 година

Това сочи последният отчет на компанията Chainanalysis, изготвяща оценки на блокчейн технологиите. Изследването " Състоянието на криптопрестъпленията през 2020 година " демонстрира, че измамниците към момента се възползват от обстоятелството, че мнозина не познават метода, п който работят криптовалутите - информацията им стига до хипотетичния капацитет за " бързо забогятяване ".

Предлагане на подправени токени, схеми за изнудване и подправени услуги, обещаващи да заличат следите на участниците, като смесят токените им с тези на други участници, са част от съществуващите измами.

Текстът обаче отличава Понци схемите, които подмамват мнозина да влагат в несъществуваща компания. Оказва се, че 92% от отмъкнатите средства са прибрани с такива схеми. Една обособена Понци скица в Китай, на стойност 2 милиарда $, може да се окаже една от най-големите в историята, основана на подправените токени PlusToken.

Изглежда, над 3 млн. души - множеството от които в Китай, Южна Корея и Японя - са били уверени от изкусна маркетингова акция в платформата за известия WeChat да влагат в PlusToken, купувайки с известните валути BitCoin и Ethereum. Следите са заличени с десетки хиляди прехвърляния на криптовалутата.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР